Ανακαλύφθηκε εσχάτως (κατόπιν εορτής!!!) και αναπαρήχθη κυρίως από το διαδίκτυο το ενδιαφέρον της Αμερικανικής HIG για την απόκτηση του πακέτου των μετοχών του Λιμένα Θεσσαλονίκης, που κατέχει ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης!

Ωστόσο η απτή αλήθεια – μία και μοναδική- είναι ότι το ενδιαφέρον της HIG δεν είναι καθόλου καινούριο αλλά χρονολογείται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, λίγο μετά το ξέσπασμα της Ρωσοουκρανικής σύρραξης και σχεδόν ταυτόχρονα με την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων προς τους Ρώσους ολιγάρχες!

Το Radar, στα πλαίσια του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και του καθήκοντος να αποκαλύπτει την αλήθεια, έφερε στο φως της δημοσιότητας από τις 3 Μαΐου 2022, εδώ και έναν χρόνο και σχεδόν 2 μήνες, ως πρώτο θέμα στο σάιτ και όχι σε καμία γωνία στριμωγμένο σε παραπολιτική στήλη, το έμπρακτο ενδιαφέρον των Αμερικανών για το 71,85% του ΟΛΘ, τις συζητήσεις με το στενό περιβάλλον Σαββίδη (τότε στον ΟΛΘ ήταν ακόμη το δεξί χέρι του Ρωσοπόντιου ολιγάρχη Αρτούρ Νταβιτιάν) καθ’ υπόδειξη των Αμερικανών και ειδικότερα της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της προς την ελληνική κυβέρνηση για την παραχώρηση στα ρωσικά συμφέροντα μιας τόσο κρίσιμης και καθοριστικής γεωπολιτικά και στρατηγικά υποδομής!

Και έκτοτε έχουμε σταθεί κατ’ επανάληψη στο ενδιαφέρον του αμερικανικού fund (που κάνει δουλειές στην Ελλάδα) για τον ΟΛΘ!

Προχωρημένες συζητήσεις Ιβάν Σαββίδη με το Αμερικανικό fund HIG Capital για το 71,85% του ΟΛΘ!

Το γεγονός ότι μόλις τώρα η HIG αποφάσισε μέσω διαρροών να επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που χρονολογείται περισσότερο από ένα χρόνο, προφανώς στηρίζεται σε νέα δεδομένα που έχουν προκύψει και που ενδεχομένως δημιουργούν νέο πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την επίτευξη του στόχου!

Άλλωστε ο εξαφανισμένος από το 2020 από την Ελλάδα Ιβάν Σαββίδης φέρεται να βρίσκεται σε μια πρωτοφανή ασφυξία ρευστότητας και να μην μπορεί να βγάλει λεφτά από την Ρωσία προκειμένου να τροφοδοτήσει τις εν Ελλάδι επιχειρήσεις του!

Την ίδια ώρα, μετά από απαίτηση των Αμερικανικών Αρχών ο Αρτούρ Νταβιτιάν απομακρύνθηκε – τυπικά παραιτήθηκε- από τον ΟΛΘ γεγονός που εξελήφθη ως η αρχή του τέλους του Ρωσοπόντιου ολιγάρχη από τη χώρα μας, στον οποίο η κυβέρνηση αποδίδει εμπλοκή με μικρά εθνικιστικά και πατριωτικά κόμματα!

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο, όπως το Radar και πάλι αποκάλυψε, ότι μετά από παρεμβάσεις ευρωπαϊκών και αμερικανικών υπηρεσιών προωθείται η λύση του ομογενούς μεγιστάνα Τέλη Μυστακίδη για το πακέτο μετοχών του ΠΑΟΚ!!!!

Διαβάστε περισσότερα