Το Microsoft Teams είναι μια ιδιόκτητη επιχειρηματική πλατφόρμα επικοινωνίας που αναπτύχθηκε από την Microsoft, ως μέρος της «οικογένειας» προϊόντων της Microsoft 365. Το Teams ανταγωνίζεται την παρόμοια υπηρεσία Slack, προσφέροντας συνομιλία και τηλεδιάσκεψη, αποθήκευση εγγράφων και ενσωμάτωση για χρήση άλλων εφαρμογών.

Επίσης, αντικαθιστά άλλες επιχειρηματικές πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων και συνεργασίας της Microsoft, όπως είναι το Skype για τις επιχειρήσεις και το Microsoft Classroom. Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, το Teams έλαβε ένα ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον καθώς αρκετές συναντήσεις μεταφέρθηκαν πλέον σε ένα εικονικό περιβάλλον.

Τι νέο φέρνει η Microsoft;

Τώρα λοιπόν, η Microsoft ετοιμάζεται να παρουσιάσει δύο πολυαναμενόμενες επιλογές στο Teams με σκοπό να δώσει σε όσους παρουσιάζουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το στιλ παρουσίασής τους στην εκάστοτε περίσταση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το techradar, οι χρήστες του Teams θα μπορούν σύντομα να επωφεληθούν από τις νέες προβολές παρουσίασης: Reporter και Side-by-Side. Η εταιρεία λέει ότι οι προσθήκες θα βοηθήσουν όσους παρουσιάζουν να τροποποιήσουν τη ροή των ομάδων για να ταιριάζουν καλύτερα στις συγκεκριμένες ανάγκες και να «προωθήσουν μια πιο ελκυστική εμπειρία παρουσίασης».

Βέβαια, αξίζει να τονισθεί πως οι δύο νέοι τρόποι βρίσκονται ακόμη υπό ανάπτυξη, αλλά πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε όλους τους χρήστες ως τα τέλη Ιουλίου. 

Το Microsoft Teams είναι για όλους

Είτε πρόκειται για συνομιλία, κλήσεις ή βίντεο, κάθε άτομο μπορεί να συμμετάσχει ανά πάσα στιγμή, φέρνοντας όλους πιο κοντά. Τα έγγραφα, οι φωτογραφίες, τα βίντεο, το ιστορικό συνομιλιών και οι σημειώσεις συσκέψεων είναι πάντα εκεί, ώστε να είναι πιο εύκολο να συνεργαστείτε. Ο καθένας διαμορφώνει τον χώρο της ομάδας με όλες τις εφαρμογές που χρειάζεται.

Το Microsoft Teams βασίζεται σε έναν αριθμό πρωτοκόλλων της Microsoft. Οι βιντεοκλήσεις πραγματοποιούνται μέσω του πρωτοκόλλου MNP24, γνωστό από το Skype. Το πρωτόκολλο MS-SIP από το Skype για τις Επιχειρήσεις δεν χρησιμοποιείται πλέον για να συνδέσει τους πελάτες του Teams. Το Voice over IP και οι βιντεοκλήσεις βασίζονται στο SIP ενώ το H.323 απαιτούν ειδικές πύλες προκειμένου να συνδεθούν όλοι οι διακομιστές στο Microsoft Teams.