Τον εκνευρισμό και την καχυποψία της εγχώριας και όχι μόνο, επενδυτικής κοινότητα έχει αρχίσει να προκαλεί η επιβεβαιωμένη – βάση δεκάδων ρεπορτάζ και αποκαλύψεων – απάτη που επιχείρησε να στήσει η Ellington στις πλάτες της Attica Bank, των μετόχων της και της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

Έμπειρος διαχειριστής κεφαλαίων τόνισε χθες στο «Radar» ότι η ιστορία της Ellington και όλων αυτών των παιχνιδιών που παίχτηκαν σε βάρος της Attica Bank έχει αρχίσει να του θυμίζει την ιστορία Folli-Follie, όχι βέβαια στον τρόπο που έστησαν την απάτη τους οι Κουτσολιούτσοι, αλλά στην υπερβολική καθυστέρηση που έδειξαν μέχρι να δράσουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Μάλιστα η καθυστέρηση των αρμόδιων αρχών επισημαίνεται πλέον από όλους καθώς το σίριαλ της Attica Bank με πρωταγωνιστή την Ellington, έχει φτάσει πλέον στο τέλος του, στη λογική ότι όλοι οι παροικούντες .. στην Ιερουσαλήμ έχουν πλήρως αντιληφθεί το μέγεθος της απάτης.

Και αυτό που ενοχλεί ακόμη περισσότερο σε μια ευνομούμενη κεφαλαιαγορά είναι από την μια η προσπάθεια της Ellington να θολώσει τα νερά, δημοσιεύοντας μια σειρά από αντιφατικές ανακοινώσεις, μήπως και τελικά μπορέσει να αποφύγει τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών και από την άλλη η καθυστερημένη μέχρι σήμερα αντίδραση της δικαιοσύνης παρά την σωρεία αδιάψευστων στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σε όλα τα τραπεζικά και χρηματιστηριακά γραφεία, ένα είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες: Πως είναι δυνατόν μια επενδυτική εταιρεία όπως η Ellington Αμερικής να έχει καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια και να έχει πείσει τους πάντες, μετόχους, διοίκηση Attica Bank, ΤΧΣ, ΤτΕ, Κεφαλαιαγορά, ότι βρίσκεται η ίδια πίσω από την RINOA (έχουμε γράψει ότι πρόκειται για εταιρία της πλάκας από αυτές που βρίσκει κανείς στην Κύπρο κατά χιλιάδες με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ) και την Ellington Solutions και την ίδια στιγμή να επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες, μέσω ανακοινώσεων, να μας πείσει ότι δεν έχει την παραμικρή συμμετοχή.

Η ανοχή της αγοράς εξαντλείται.

Απαιτείται από τις ελεγκτικές αρχές να εξετάσουν και μάλιστα … χθες εάν και σε ποιο βαθμό έχουν παραβιαστεί σωρεία διατάξεων προστασίας του επενδυτικού κοινού, όταν όλα τα δεδομένα στοιχειοθετούν ακόμα και την εξαπάτησή του.

Και μέχρι οι αρχές και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν επιτέλους την δουλειά τους, και να προστατέψουν τον Θεσμό της κεφαλαιαγοράς, έρχεται και η ώρα του νέου ιδιώτης μετόχου της Τράπεζας, της Thrivest Holding, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να ζητήσει άμεσα από ανεξάρτητο οργανισμό να προχωρήσει σε εκ βαθέων διαχειριστικό έλεγχο των όσων έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια στην Attica Bank για να μάθουμε επιτέλους τι έχει γίνει κατά την πρώτη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 240 εκατ. ευρώ και κατά την τιτλοποίηση Ωμέγα του 1,3 δις. ευρώ κόκκινων δανείων και φυσικά τον ρόλο που έχει διαδραματίσει σε όλα τα παραπάνω η Ellington Αμερικής.

Διαβάστε περισσότερα