Η “Repubblica” φιλοξενεί διθυραμβικό αφιέρωμα για το ελληνικό καλοκαίρι στη σημερινή έκδοση (01/08), προτείνοντας πέντε «άγνωστους θησαυρούς», οι οποίοι ταιριάζουν και στα… ιδιαίτερα ενδιαφέροντα των Ιταλών ταξιδιωτών.

Στην πρώτη θέση των προτάσεων βρίσκεται η Αστυπάλαια, ενώ ακολουθούν νησιά από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα.

«Δεν είναι υπερβολή να ορίσουμε την Ελλάδα ως το ιδανικό μέρος για διακοπές σε όλον τον κόσμο με περισσότερα από διακόσια ονειρικά νησιά και ένα έθνος που αποτελεί το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και το σπίτι της Δημοκρατίας», επεσήμανε η εφημερίδα.

Αστυπάλαια, η «πεταλούδα του Αιγαίου»

Η Αστυπάλαια αποτελεί έναν «παράδεισο» ιστορικών μνημείων, γραφικών χωριών, υπέροχων παραλιών, απαράμιλλης γαστρονομίας και εκλεκτών τοπικών προϊόντων, όπως το μέλι και παράλληλα, προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στους περιπατητές και τους φυσιολάτρες, σύμφωνα με το άρθρο.

Τονίσθηκε, επίσης, πως η Αστυπάλαια είναι το μοναδικό νησί που θα οδηγήσει τους επισκέπτες στο μέλλον της αειφορίας, μέσα από το πρωτοπόρο «πράσινο» εγχείρημα που υλοποιείται και με την ίδια ευκολία, θα τούς «ταξιδέψει» στο παρελθόν και το μοναδικό αρχαίο νεκροταφείο βρεφών του κόσμου, που χρονολογείται δεκάδες αιώνες νωρίτερα, από τη Γεωμετρική περίοδο.

«Η ποιότητα υπηρεσιών, το εύρος εναλλακτικών επιλογών, η αυθεντικότητα, το φυσικό κάλλος, οι “πράσινες” πρωτοβουλίες και οι ενέργειές μας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, έχουν συμβάλλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ροές από Ελλάδα και εξωτερικό», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας, σε επίσημη ανακοίνωση.

Η εφημερίδα προτείνει, προσθέτως, στους Ιταλούς επισκέπτες τους Λειψούς, τη Σκύρο, την Τήνο και την Ιθάκη.