Τα αποτελέσματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο και τη συγκλονιστική ομιλία του στο κογκρέσο, βάζουν σε πειρασμό το Μαξίμου.

Οι στενοί συνεργάτες του τρίβουν τα μάτια τους και δεν μπορούν να πιστέψουν το μέγεθος της αποδοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τη μεγάλη άνοδο των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας.

Στο κρίσιμο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ένα τεράστιο ποσοστό σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που βυθίζεται στην κυριολεξία και εξασφαλίζει ποσοστό που ισοδυναμεί με την ισχνή επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί στο Μαξίμου είναι ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση, ενώ ο πρωθυπουργός έχει διασφαλίσει πολιτική κυριαρχία.

Το πρόβλημα είναι ποιος θα τον πείσει να προχωρήσει σε εκλογές τον Οκτώβριο για να ξεκαθαρίσει οριστικά το πολιτικό τοπίο και να εξασφαλίσει μια νέα καθαρή τετραετία.

Είναι η πρώτη φορά που σχεδόν όλοι οι στενοί του συνεργάτες συμφωνούν ότι θα πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την τεράστια αποδοχή του από την κοινωνία και να πάει σε εκλογές.

Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ επανήλθαν στο προσκήνιο και τα σενάρια για ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε τρεις συν μια αλλαγές, σε επίπεδο υπουργών.

Η ίδια πηγή διευκρινίζει ότι τρεις υπουργοί πρόκειται να απομακρυνθούν και ένα ακόμη θα μετακινηθεί σε άλλα υπουργεία.

Βέβαια σε επίπεδο υφυπουργών οι αλλαγές αναμένονται σαρωτικές, προκειμένου να αξιοποιηθούν σε κυβερνητικές θέσεις, βουλευτές από κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες.