Διάβασα με ενδιαφέρον, ομολογώ, σε μεγάλη παραδοσιακή εφημερίδα της Κυριακής, τον εκ των υστέρων προβληματισμό του Δημάρχου Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, σχετικά με την εκποίηση των διαβόητων «ατακτοποίητων» ακινήτων της Εκκλησίας που βγήκαν στο σφυρί χωρίς πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό και χωρίς εγκρίσεις του δασαρχείου!

Ξαφνικά ο Δήμαρχος την κάνει «γυριστή», καθώς μέσω δημοσιεύματος και αφού έχει αντιληφθεί την αρνητική έκβαση της υπόθεσης, ότι δηλαδή ο διαγωνισμός παρωδία – παγκόσμια πρωτοτυπία, οδηγείται σε ακύρωση μετά την παρέμβαση του ίδιου του Αρχιεπισκόπου, εμφανίζεται ως αντίθετος με την διαδικασία που ακολουθήθηκε και ότι δήθεν διαφωνεί επί της ουσίας με την εκποίηση και τον συσχετισμό πρασίνου και δόμησης!

Είναι προφανές πως ο Δήμαρχος των 3Β, πραγματοποιεί κυβίστηση, κωλοτούμπα επί το λαϊκότερο, καθώς κατανοεί ότι είναι ήδη εκτεθημένος με την εμπλοκή του σε μια υπόθεση σκανδαλώδη που χαρακτηρίζεται από συνωμοσίες, ίντριγκες, μυστικά ραντεβού, μαϊμού – προσφορές!

Και εκ των υστέρων την κάνει γυριστή «ξεχνώντας» τα ραντεβού με παπάδες της υψηλής ιεραρχίας, εφοπλιστή, ανιψιό κορυφαίου εκκλησιαστικού παράγοντα!

Το γεγονός είναι ένα: τα καθ’ υπαγόρευση δημοσιεύματα δεν προλαμβάνουν καταστάσεις, ούτε αναιρούν ενέργειες, πράξεις, προσωπική και συνολική ευθύνη, ιδίως για περιπτώσεις συμφέροντος του δημοσίου, της εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης…

Ο αρχιεπίσκοπος ακύρωσε τον Νικόδημο και τις αδιαφανείς διαδικασίες!