Το σκηνικό της άγριας δολοφονίας του 70χρονου γιατρού Χρήστου Φωτίου, στην πλατεία Βάθη, από έναν σεσημασμένο Ρουμάνο ληστή και έναν Έλληνα απατεώνα τζογαδόρο, που προσποιούμενοι τους ασθενείς, επισκέφθηκαν το ιατρείο για να τον ληστέψουν καταδικάζοντας τον σε μαρτυρικό θάνατο, δένοντας τον χειροπόδαρα και πνίγοντας τον με ένα κασκόλ, αναβιώνει αύριο στο Εφετείο Αθηνών.

Ισόβια στους κατηγορούμενους

Οι δυο μεσήλικες κακοποιοί, ο 55χρονος Ρουμάνος και ο 62χρονος Έλληνας «φορτωμένοι» με δις ισόβια, θα βρεθούν και πάλι στο εδώλιο προκειμένου να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό για το αποτρόπαιο σκηνικό που έστησαν και εκτέλεσαν το ανοιξιάτικο βράδυ της 5ης Απριλίου του 2017 στο ιατρείο του ηπειρώτη ανδρολόγου στο κέντρο της Αθήνας. Ενός ανθρώπου, γνωριμου στις διωκτικές αρχές από την υπόθεση Stradivarius με φόντο το βιολί του 1.5 εκατομμυρίου ευρώ, για το οποίο είχε κατηγορηθεί ότι είχε στήσει την απαγωγή μιας νεαρής Αλβανίδας όπου τη δεκαετία του 90 το είχε φέρει από την πατρίδα της, για να το αρπάξει και να αποδειχθεί στη συνέχεια πως δεν ήταν γνήσιο.

Το ζοφερό σκηνικό στο ιατρείο του 70χρονου Χρήστου Φωτίου, στήθηκε το απόγευμα της 5ης Απριλίου. Ο Ρουμάνος ληστής στην αρχική απολογία του και αφού ομολόγησε όλα όσα αποτρόπαια διέπραξε, ανέφερε πως τις προηγούμενες ημέρες είχε επισκεφθεί τον 70χρονο στο ιατρείο του ως ασθενής και όταν διαπίστωσε πως διέθετε μεγάλα χρηματικά ποσά, αποφάσισε να τα «βάλει στο χέρι».

Η μεγάλη δουλειά θα γινόταν το ανοιξιάτικο απόγευμα του Απριλίου. Συνεργός του αλλοδαπού ληστή που είχε φάκελο στην Ασφάλεια για ληστείες, οπλοκατοχή,κλοπές, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων, ένας μεσήλικας Έλληνας τζογαδόρος, επίσης σεσημασμένος για παραβιάσεις του νόμου περί παιγνίων, περί καζίνων, πλαστογραφία, απάτη.

Οι δύο δράστες, επισκέφθηκαν το ιατρείο του Φωτίου και αφού τον ακινητοποίησαν τον έδεσαν χειροπόδαρα με tie wrap. Όμως το θύμα αντιδρούσε και έβαλε τις φωνές σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει τη ζωή του. Και τότε οι δυο ληστές πέρασαν στην τελική και πιο άγρια φάση του σχεδίου τους. Τον πέταξαν κάτω και ο ένας από αυτούς του πέρασε γύρω από το λαιμό ένα κασκόλ και το έσφιξε μέχρι να του πάρει τη ζωή