Μία περίεργη ώσμωση υπάρχει μέσα στην κυβερνώσα παράταξη σχετικά με δύο θέματα της κυρίαρχης ατζέντας.

Για το θέμα Ερντογάν και για το θέμα του νομοσχεδίου του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι αντιδράσεις κυρίαρχων στελεχών όπως ο Σαμαράς, ο Βορίδης έχουν ανοίξει την όρεξη σε αρκετούς μικρομεσαίους ή και μικρούς βουλευτές της περιφέρειας που εμφανίζονται να μην είναι πρόθυμοι να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ΛΟΑΤΚΙ.

Παράλληλα, η διπλή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά και οι αντιρρήσεις του για την ασκούσα εξωτερική πολιτική στα ελληνοτουρκικά έχει φέρει αρκετά στελέχη να στοχοποιούν τον Γιώργο Γεραπετρίτη και να του προσάπτουν την εμμονή για την ελληνοτουρκική προσέγγιση παρά τις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν λίγο πριν την άφιξή του στην Ελλάδα.

Θέτουν δε και τον εξής προβληματισμό: Αν ο Ερντογάν αρχίσει τις προκλήσεις μέσα σε ελληνικό έδαφος και θελήσει να παίξει μικροπολιτικά παιχνίδια με τη Θεσσαλονίκη, τη Θράκη και θέτοντας ζητήματα όπως το Αιγαίο, ΑΟΖ, Κύπρο, νησιά κ.α τότε το ταξίδι του εύκολα θα μετατραπεί σε ένα ηχηρό φιάσκο που θα πάρει σβάρνα και την κυβέρνηση.

Πέρα, όμως, από το ταξίδι Ερντογάν για το οποίο πολλοί είναι στη γραμμή Σαμαρά και λένε ότι δεν έπρεπε να γίνει, υπάρχει και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχει ξεσηκώσει τόσες αντιδράσεις ξαφνικά που υπολογίζεται ότι πάνω από τη μισή Κ.Ο είναι αρνητικοί σε αυτό.

Κυρίως, οι βουλευτές της περιφέρειας που ως γνωστόν έχει πιο συντηρητικές απόψεις, οι προερχόμενοι από το ΛΑΟΣ, οι Σαμαρικοί βουλευτές αλλά στελέχη πρώτης γραμμής που θεωρούν ότι ο πολιτικός γάμος είναι περιττός αφού το σύμφωνο συμβίωσης καλύπτει τις ανάγκες των ομοφυλόφιλων.

Στον αντίποδα είναι στελέχη του Μαξίμου και στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι που θέλουν άμεσα τις αλλαγές μέχρι τέλος του χρόνου.

Το Μαξίμου βρίσκεται σε μία σύγχυση και φαίνεται να πηγαίνει πιο πίσω την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου τονώνοντας παράλληλα το δεξιό κοινό με άλλα νομοθετήματα που έρχονται τώρα στη Βουλή, όπως ο νέος Ποινικός Κώδικας ο οποίος είναι πραγματικά αυστηρός και μπαίνεις για πλάκα στη φυλακή και με διατάξεις (ιδιαίτερα φιλολαικές) όπως η άρση του ακαταδίωκτου των τραπεζιτών.

Επίσης, η εξέλιξη με τα γλυπτά του Παρθενώνα και την αντίδραση Σούνακ που του γύρισε μπούμερανγκ, αύξησε το πατριωτικό ενδιαφέρον αναγκάζοντας ακόμα και την αντιπολίτευση να σταθεί υπέρ της κυβέρνησης.

Έτσι, λοιπόν, το επόμενο διάστημα μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε ασκήσεις ισορροπίας από το Μαξίμου για να κλείσει η χρονιά ομαλά.

Εξ ου και οι μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει ρίξει τους τόνους των αντιδράσεων από επαγγελματικές ομάδες.

Διαβάστε ακόμη: