Η Ελλάδα είναι ένας προορισμός για όλο τον χρόνο, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail, τονίζοντας όμως πως δεν είναι πάντα εύκολο να αποφύγετε τα πλήθη, ενώ βλέπετε τα σπουδαία αξιοθέατά της.

Ωστόσο, με τα αμέτρητα φεστιβάλ της, τη φυσική ομορφιά και μια σειρά από ιστορικά μνημεία, δεν χρειάζεται να περιορίσετε τις επισκέψεις σας σε περιόδους αιχμής μόνο. Γι’ αυτό και η βρετανική εφημερίδα ετοίμασε μια λίστα με τα καλύτερα μέρη της Ελλάδας ανά μήνα, χωρίς φυσικά να αποκλείει δημοφιλείς προορισμούς -αλλά γιατί να πρέπει να πας στη Σαντορίνη τον Αύγουστο και όχι τον Νοέμβριο;

Ιανουάριος: Ευεξία στον Μυστρά

Βαθιά μέσα στην Πελοπόννησο, αυτή η πρώην βυζαντινή πρωτεύουσα και οχυρωμένη ορεινή πόλη είναι γεμάτη από καλντερίμια, συγκλονιστικές τοιχογραφίες και ερείπια εγκαταλελειμμένων παλατιών και μοναστηριών.

Φεβρουάριος: Πάρτι στην Πάτρα

Τον Φεβρουάριο υπάρχουν τέσσερις εβδομάδες καρναβαλιού, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας κατακλύζεται από πάρτι, ενώ οι πλανόδιοι πωλητές πωλούν τα ζεστά σουβλάκια τους.
Στην Πάτρα επίσης, βρίσκεται ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ανδρέα, με λείψανα του αποστόλου.

Μάρτιος: Ησυχία στην Αθήνα

Αυτή είναι μια εξαιρετική εποχή για να δείτε την ελληνική πρωτεύουσα. Στις 25 Μαρτίου, οι Αθηναίοι τιμούν την Ελληνική Επανάσταση με μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – μεγαλειώδες θέαμα. Μην παραλείψετε να ανεβείτε στον Λυκαβηττό για να απολαύσετε τα ανθισμένα δέντρα.

Απρίλιος: Κατευθυνθείτε στην Ύδρα

Ζήστε την εμπειρία της έναρξης των εορτασμών του Πάσχα στην Ελλάδα σε αυτό το νησί που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα.

Παρακολουθήστε τις πομπές του περιβεβλημένου με λουλούδια Επιταφίου, που βυθίζεται στη θάλασσα για να ευλογήσει το νερό τη Μεγάλη Παρασκευή.

Μάιος: Ιδανικά στην Πάργα

Ανάμεσα σε ψηλά βουνά και έναν μαγευτικό κόλπο, η πόλη της Πάργας, στη βορειοδυτική Ελλάδα, αποτελεί ιδανική βάση για ένα πεζοπορικό διάλειμμα στα τέλη της άνοιξης.

Πάργα

Ιούνιος: Γοητευτική Κόρινθος

Στα αξιοθέατα περιλαμβάνεται ο Ακροκόρινθος, η ακρόπολη της αρχαίας Κορίνθου. Ή εναλλακτικά, απολαύστε ένα ταξίδι με σκάφος κατά μήκος της διώρυγας της Κορίνθου, ένα γεωλογικό αξιοπερίεργο που χωρίζει την Πελοπόννησο από την ηπειρωτική Ελλάδα, κάνοντας μια στάση στις Μυκήνες.

Ιούλιος: Μουσική στο Ναύπλιο

Ως η αρχική πρωτεύουσα της Ελλάδας, αυτή η μεσαιωνική πόλη σφύζει από ιστορία. Κάντε μια βαρκάδα στο Μπούρτζι, το κάστρο του 15ου αιώνα. Τον Ιούλιο όμως, εδώ πραγματοποιείται το κλασικό φεστιβάλ Ναυπλίου.
Το Παλαμήδι και η πόλη του Ναυπλίου

Αύγουστος: Ψηλά στα Ιωάννινα

Τα Ιωάννινα είναι μια όμορφη, ορεινή πανεπιστημιούπολη δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα. Μια δεκάλεπτη βόλτα με καραβάκι από τα Ιωάννινα σας οδηγεί σε μοναστήρια και δαιδαλώδη δρομάκια με πάγκους με είδη χειροτεχνίας και φαγητού.

 

Σεπτέμβριος: Κρητική απόλαυση

Το πολυσύχναστο λιμάνι της Ελούντας μοιάζει αυθεντικά ελληνικό. Από το λιμάνι, μπορείτε να κάνετε μια 20λεπτη βόλτα με σκάφος στο νησί Σπιναλόγκα, που ήταν κάποτε αποικία λεπρών. Θα πρέπει επίσης να επισκεφθείτε τη βυθισμένη πόλη Ολούς.

Οκτώβριος: Θεσσαλονίκη

Η δεύτερη πόλη της Ελλάδας είναι ένας πολυσύχναστος, γευστικός παράδεισος. Επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο και την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Νοέμβριος: Σαντορίνη

Απολαύστε αυτό το ηφαιστειογενές νησί όταν είναι ήσυχο. Επισκεφθείτε το Ακρωτήρι καθώς και τον Πύργο Καλλίστης, ένα χωριό στην κορυφή του λόφου που περιβάλλεται από αμπελώνες.

Δεκέμβριος: Μαίναλο

Το όρος Μαίναλο στην Πελοπόννησο έχει ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Αναπνεύστε δροσερό ορεινό αέρα με περιπάτους σε μονοπάτια και γέφυρες και περιπλανηθείτε στα πανέμορφα και γραφικά χωριά.
Το όρος Μαίναλο

Διαβάστε ακόμη: