Οι αναλυτές της Citigroup πιστεύουν ότι οι επενδυτές μπορούν να κερδίσουν χρήματα από τις μετοχές των εταιρειών fast fashion ποντάροντας σε δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης ενδυμάτων στην Ευρώπη.

Η τράπεζα ανακοίνωσε μια σύσταση «pair trade» την Παρασκευή, συμβουλεύοντας τους πελάτες να αγοράσουν μετοχές της Inditex και να πουλήσουν μετοχές της Hennes & Mauritz. Οι μικρότερες εκπτώσεις στη Zara θα πρέπει να ωφελήσουν τα περιθώρια κέρδους της Inditex, ενώ το άλμα στο κόστος της H&M υποτιμάται από την αγορά, έγραψαν η Monique Pollard και οι συνεργάτες της σε σημείωμα προς τους πελάτες τους.

Η Inditex, που εδρεύει στη βορειοδυτική Ισπανία, έχει υπεραποδώσει καταγράφοντας άλμα 18% φέτος, καθώς οι καταναλωτές σάρωσαν τις καλοκαιρινές της προσφορές. Εν τω μεταξύ, η H&M, με έδρα τη Στοκχόλμη, έχει υποχωρήσει 8,4% σε ετήσια βάση, αφού ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεων και προειδοποίησε ότι το αυξανόμενο κόστος των υλικών και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα έχουν πιο αρνητικό αντίκτυπο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Αυτό οδήγησε την ισπανική μετοχή να διαπραγματεύεται με premium άνω του 30% σε σχέση με τη σουηδική αντίπαλό της, με βάση τους δείκτες τιμής προς κέρδη. Οι μετοχές «αξίζουν το premium», δήλωσε η Citi.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Inditex σημείωσε άνοδο 2,2% στα 46,37 ευρώ ανά μετοχή την Παρασκευή, ενώ η H&M σημείωσε άνοδο 1,3% στις 161,65 κορώνες.

Διαβάστε ακόμη: