Η BMW ένωσε τις δυνάμεις της με την NVIDIA για να εισάγει τεχνολογίες νέας εποχής στον εργοστασιακό σχεδιασμό, θέτοντας ορόσημο στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η σύνδεση είχε ως αποτέλεσμα η γερμανική μάρκα να ξεκινήσει ουσιαστικά την παραγωγή των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων της επόμενης γενιάς Neue Klasse (νέας κατηγορίας) δύο χρόνια πριν από τη σειρά παραγωγής της για τη μαζική αγορά.

Το Debrecen είναι η πρώτη εγκατάσταση του BMW Group που σχεδιάστηκε και επικυρώθηκε πλήρως εικονικά χρησιμοποιώντας το NVIDIA Omniverse και έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2025.

«Η εικονικοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη επιταχύνουν και βελτιώνουν τον προγραμματισμό μας. Με τα διάφορα συστήματα σχεδιασμού ενοποιημένα σε ένα ψηφιακό δίδυμο, οι ομάδες μας σε όλο τον κόσμο μπορούν πλέον να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο και να λαμβάνουν αποφάσεις πιο γρήγορα και σε πιο στέρεες βάσεις», δήλωσε ο Milan Nedeljković, επικεφαλής της παραγωγής της BMW σε σχετικό δελτίο τύπου.

Το Omniverse, μια υπολογιστική πλατφόρμα της NVIDIA, δίνει τη δυνατότητα σε άτομα και ομάδες να αναπτύξουν τρισδιάστατες ροές εργασίας και εφαρμογές που βασισμένα σε Universal Scene Description.

Το Omniverse επιτρέπει τη συνεργασία των ομάδων BMW σε τοποθεσίες και ζώνες ώρας και συμπληρώνει «σχεδιασμό και σχεδιασμό δομών, συστημάτων παραγωγής και διαδικασιών σε ένα εντελώς νέο τεχνολογικό επίπεδο».

Σύμφωνα με την BMW, το Omniverse θα είναι διαθέσιμο στους ειδικούς της BMW σε διάφορες τεχνολογίες και τμήματα σχεδιασμού μέχρι το τέλος του μήνα.

Διαβάστε περισσότερα