Ο κύβος ερρίφθη για την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες από το περιβάλλον της πρώην Ευρωπαίας Επιτρόπου τοποθετούν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ 15 – 20 Ιουλίου.

Οι πληροφορίες λένε ότι την ερχόμενη Πέμπτη η δημοσκόπηση της MRB του Δημήτρη Μαύρου θα δείξει που θα κυμανθεί η δημοτικότητα της κ. Διαμαντοπούλου ενώ η ίδια έχει παραγγείλει άλλη μία δημοσκόπηση από τον στενό φίλο της Στράτο Φαναρά της Metron Analysis η οποία θα δείξει την πραγματική της δυναμική.

Κρίσιμο ρόλο στο επιτελείο της θα έχει ο Γιάννης Δατσέρης, γνωστός φίλος του Βαγγέλη Βενιζέλου και σύζυγος μιας άλλης πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνας Ράπτη.

Στην ομάδα της Άννας, θα δούμε και άλλα στελέχη όπως την Ευγενία Λοκανά που είναι χρόνια διευθύντρια του γραφείου της.

Πάντως, το γεγονός ότι πάει ο Δατσέρης εκεί, σημαίνει ότι στηρίζει και ο Βαγγέλης Βενιζέλος την προσπάθειά της…

Πάντως, και εκείνη σε ανύποπτο χρόνο είχε μιλήσει παρουσία του Βαγγέλη Βενιζέλου για το σχηματισμό ενός κεντρώου φορέα οπότε λογικό είναι να υπάρχει μία στήριξη.

Αυτή η κεντρώα προσέγγιση δείχνει και στην κυβέρνηση ότι ένα ΠΑΣΟΚ με την κ. Διαμαντοπούλου αρχηγό ίσως είναι ένας καλός εταίρος για συνεργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες τις προηγούμενες ημέρες η Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη βρισκόταν σε καθημερινές συσκέψεις με το στενό της επιτελείο, ενώ καθημερινά συνομιλούσε με βουλευτές και κομματικά στελέχη ανά τη χώρα.

Μάλιστα, τα εν λόγω στελέχη – κάποια πρωτοκλασάτα – έχουν αναλάβει να συγκεντρώσουν τις 5.000 υπογραφές που απαιτούνται για να θέσει υποψηφιότητα και όπως μαθαίνουμε προσεγγίζουν ήδη τον στόχο.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι η Άννα Διαμαντοπούλου αφενός διαθέτει το προφίλ που μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωθυπουργία της χώρας, αφετέρου μπορεί να επαναφέρει αποτελεσματικά στον χώρο τους κεντρώους που ψηφίζουν τα τελευταία χρόνια την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ενεργούς προοδευτικούς πολίτες που βρίσκονται εκτός των στενών κομματικών τειχών.

Διαβάστε ακόμη