Για να ξέρετε…

Όπως αποκάλυψε προ ημερών το Radar, με κεντρικό του θέμα από την περασμένη Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναλάβει μια πρωτοβουλία αποκατάστασης των σχέσεων της κυβέρνησης με δύο κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους, από τους πλέον επιδραστικούς στη χώρα σε όλα τα επίπεδα, που εκτός των άλλων διαθέτουν πρόσβαση και επιρροή στην κοινή γνώμη δια μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν!

Και με τους οποίους βρισκόταν λιγότερο ή περισσότερο σε μια συγκεκαλυμμένη πλην όμως ανοιχτή σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα!

Ήδη πριν από την ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον έναν εκ των 2 κορυφαίων επιχειρηματιών, ο οποίος ήταν απολύτως δυσαρεστημένος με την αιφνιδιαστική φορολόγηση των «υπερκερδών» των ενεργειακών και πετρελαϊκών ομίλων, χωρίς να υπάρξει ούτε μια προειδοποίηση και μάλιστα κατά την ημέρα παρουσίασης στους ξένους επενδυτές των οικονομικών αποτελεσμάτων!

Μολονότι η συνάντηση φάνηκε – και από τις διαρροές- ότι δεν πήγε καλά, εντούτοις υπήρξε η αφορμή «να σπάσει ο πάγος», να υπάρξουν δεσμεύσεις – υποσχέσεις για το μέλλον, περί «αποκατάστασης της αδικίας», επιτυγχάνοντας έτσι μια «πρώτη ανακωχή»!

Αντιστοίχως γέφυρες έπεσαν από την κυβέρνηση και με τον άλλον κορυφαίο και πολυσχιδή επιχειρηματία, με τεράστια επιρροή και παρέμβαση στο σύστημα, ο οποίος θεωρείται ως ο πιο «επιθετικός», γεγονός που απασχολεί και ανησυχεί το Μ. Μαξίμου, το οποίο επιδίωξε να βρει πεδίο επαφής και επικοινωνίας!

Στους διαδρόμους του Μαξίμου λέγεται ότι και σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση που απαιτεί χειρισμούς, υπήρξε «ανακωχή», γεγονός που πιστοποιείται εκ πρώτης και από το χαμήλωμα των αντιπολιτευτικών τόνων, αλλά και από την πασαρέλα των υπουργών της ΝΔ από πρωινάδικα και δελτία ειδήσεων!

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι στην επίτευξη της ανακωχής και με τους δύο κορυφαίους επιχειρηματίες και μεγιστάνες των media, έπαιξε ρόλο ο αμερικανικός παράγων και η πρεσβεία στην Αθήνα!

Το γεγονός πάντως είναι πως όσο τα ποσοστά της ΝΔ πέφτουν στις δημοσκοπήσεις, το περιβάλλον αλλάζει, τα δεδομένα ανατρέπονται και οι συσχετισμοί μεταβάλλονται!

Η «ανακωχή- εκεχειρία» εκ πρώτης επήλθε! Το ζήτημα που εγείρουν οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στην πολιτική, οικονομική και επιχειρηματική πιάτσα είναι, πόσο άραγε θα διαρκέσει….

Διαβάστε ακόμη: