Προβληματισμός στον υπέρτατο βαθμό επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου όσον αφορά τις σχέσεις της κυβέρνησης με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες και καναλάρχες, με τους οποίους για λόγους πολλούς και διάφορους έχει δημιουργηθεί μια απόσταση, που αποτυπώνεται και στα ΜΜΕ που ελέγχουν, έντυπα και ηλεκτρονικά!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει αναλάβει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με δύο ισχυρούς παράγοντες, επιχειρηματικούς και όχι μόνο, οι οποίοι διαθέτουν και ισχυρή δύναμη κρούσης στα Μέσα Ενημέρωσης ενώ ελέγχουν πανίσχυρους επιχειρηματικούς ομίλους!

Με τον έναν επιχειρηματικό παράγοντα, τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ειδικότερα, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε πρόσφατα συνάντηση, λίγες μέρες πριν την ΔΕΘ, αλλά απέβη άκαρπη και ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις της επιχειρηματικής οικογένειας με το Μαξίμου.

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών να χειροτερέψουν αν η κυβέρνηση συνεχίσει να αιφνιδιάζει με διάφορες αποφάσεις που προκαλούν νευρική κρίση σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όπως ενδεικτικά ήταν η αιφνιδιαστική φορολόγηση των «υπερκερδών» των εταιριών του χώρου των πετρελαίων και της ενέργειας!

Με τον δεύτερο πανίσχυρο επιχειρηματία με τον οποίο ως γνωστόν το Μαξίμου βρίσκεται σε απόσταση, για να μην πω …σύγκρουση, αναζητείται από το κυβερνητικό στρατόπεδο εναγωνίως δίαυλος επικοινωνίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει διαμεσολαβητές που προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών και σε έναν βαθμό να γεφυρώσουν τις σχέσεις.

Πάντως απόφαση του πρωθυπουργού είναι η αποκατάσταση των σχέσεων όχι μόνο με τους δύο αυτούς ισχυρούς παράγοντες αλλά γενικότερα με τους μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας και γι΄ αυτό αναλαμβάνει μόνος του τις σχετικές πρωτοβουλίες, πιθανόν γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στο σύνολο των στενών του συνεργατών παρά μόνο σε συγκεκριμένους!

Στην λογική αυτή εντάσσονται και οι στενές σχέσεις που πλέον επικρατούν μεταξύ του πρωθυπουργικού ζεύγους τόσο με τον επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα Γ. Περιστέρη, όσο και με τον ισχυρό άνδρα του ομίλου Metlen Ευάγγελο Μυτιληναίο!

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις τελευταίες ημέρες οι τόνοι της σκληρής κριτικής προς τις κυβερνητικές επιλογές και αποφάσεις έχουν πέσει από τα τηλεοπτικά μέσα των ισχυρών καναλαρχών, ενώ από «παράθυρα», εκπομπές και δελτία ειδήσεων παρελαύνουν υπουργοί της κυβέρνησης!

Και η διαπίστωση τούτη ίσως να δίνει ένα στίγμα των εξελίξεων που τυχόν θα επακολουθήσουν…

Διαβάστε ακόμη: