Η Amazon ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αυξήσει τη βασική αμοιβή για τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής μεταξύ 11,80 £ (14,39 $) και 12,50 £ ανά ώρα, ανάλογα με την τοποθεσία.

Η Amazon σχεδιάζει να αυξήσει τις αμοιβές για τους εργαζομένους της στο Ηνωμένο Βασίλειο και να προσλάβει 15.000 νέους υπαλλήλους ενόψει των εορτών, καθώς ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου προετοιμάζεται για ένα κύμα ζήτησης ενόψει των Χριστουγέννων.

Η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα αυξήσει τη βασική αμοιβή για τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής, που επιλέγουν, συσκευάζουν, αποθηκεύουν και αποστέλλουν αντικείμενα στις αποθήκες της, μεταξύ 11,80 £ (14,39 $) και 12,50 £ ανά ώρα, ανάλογα με την τοποθεσία.

Η αύξηση μισθού επεκτείνεται σε θέσεις μερικής απασχόλησης, προσωρινές και εποχιακές, καθώς και σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Οκτωβρίου.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2024, η Amazon είπε ότι η εταιρεία θα αυξήσει περαιτέρω τις αμοιβές των εργαζομένων της μεταξύ 12,30 και 13 £ ανά ώρα, ανάλογα με την τοποθεσία τους.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 15.000 επιπλέον εποχικοί εργαζόμενοι θα προσληφθούν σε τοποθεσίες της Amazon σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε η εταιρεία.

Η Amazon είπε ότι η κίνηση αντιπροσωπεύει μια επένδυση 170 εκατομμυρίων λιρών από τον διαδικτυακό γίγαντα λιανικής.

Η Amazon ισχυρίστηκε επίσης ότι αυτό σημαίνει ότι η ελάχιστη αρχική αμοιβή στις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει αυξηθεί κατά 20% σε δύο χρόνια, ή 50% από το 2018.

Σε απάντηση στην κίνηση τη Δευτέρα, η Ένωση GMB είπε ότι η ανάπτυξη θα φέρει «λίγη άνεση» στους εργαζόμενους της Amazon που αντιμετωπίζουν μισθούς φτώχειας, επισφαλείς συνθήκες εργασίας και επιτήρηση στο χώρο εργασίας.

Διαβάστε ακόμη: