Αποκαλύψαμε την περασμένη εβδομάδα ότι η Eurobank, που μαζί με την Τρ. Πειραιώς χρηματοδοτούν το αρχικό σκέλος του project του Ελληνικού, ύψους 1,6 δισ., έθεσε μια σειρά ζητημάτων και επί της ουσίας εμφάνισε έναν δισταγμό όχι γιατί δεν πιστεύει το έργο αλλά γιατί λόγω της συγκυρίας ζητούσε πρόσθετες εγγυήσεις για να εγκρίνει το τελικό πλαίσιο χρηματοδότησης.

Και ταυτόχρονα επισημάναμε ότι στην Lamda υπάρχει ένας βασικός μέτοχος τον οποίο σεβόμαστε απεριόριστα και ο οποίος ως ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο έχει τη δυνατότητα με μια και μόνο κίνησή του να επιλύσει και να διευθετήσει ακόμη και την παραμικρή εκκρεμότητα.

Υπό αυτό το πρίσμα αλλά και επειδή η Lamda μετά το δημοσίευμά μας αισθάνθηκε την ανάγκη να βγάλει ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει την κοινή γνώμη και τους επενδυτές ότι το χρηματοδοτικό με Eurobank και Πειραιώς είναι «κλειδωμένο», είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους αξιοπιστίας απέναντι στους αναγνώστες μας να ξεκαθαρίσουμε:

1. Πράγματι υπήρχε πρόβλημα με την Eurobank και τη χρηματοδότηση. Όχι τέτοιο όμως που να μην επιλύεται.

2. Και πράγματι επιλύθηκε! Πως όμως;

Μα, με την παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων…

Έλυσε το θέμα με την Eurobank σε ένα λεπτό!

Πληροφορίες προερχόμενες από έγκυρες πηγές, μη αποδεχόμενες αμφισβήτηση, μας διαβεβαίωσαν ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο μεγαλομέτοχος της Lamda κ. Σπύρος Λάτσης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τη χώρα μας κάτω από άκρα μυστικότητα.

Σκοπός της επίσκεψής του ήταν μεταξύ άλλων η ενημέρωση από τη διοίκηση της Lamda για την εξέλιξη του έργου, τα ανοιχτά θέματα και οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ανοιχτό ζήτημα με την Eurobank ως προς τις εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση ο βασικός μέτοχος το έλυσε σε ένα λεπτό!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σπ. Λάτσης πιστεύει πολύ το έργο του Ελληνικού, όπως και η οικογένειά του. Ο γιος του σχεδόν έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας ή εν πάση περιπτώσει περνάει εδώ μεγάλο μέρος του χρόνου του!

Ο ίδιος ο Σπύρος Λάτσης φέρεται να έχει αποφασίσει η παρουσία του στη χώρα μας, στην οποία διαβλέπει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, να είναι πιο συστηματική και σε μονιμότερη βάση. Και δεν σχετίζεται αποκλειστικά με το έργο του Ελληνικού!

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.