Παραλίγο να επαναληφθεί μια τραγωδία ανάλογη με το δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς δύο τρένα του προαστιακού βρέθηκαν σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης κοντά στην Αθήνα, αλλά η σύγκρουση αποφεύχθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο αμαξοστοιχίες κινήθηκαν σε αντίθετες κατευθύνσεις, σε τμήμα της μονής γραμμής μετά τα έργα υπογειοποίησης στα Σεπόλια, κοντά στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων.

Η παραλίγο τραγωδία, που σημειώθηκε στις 09:13, αποδίδεται σε λάθος του ρυθμιστή κίνησης του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ).

Ο ρυθμιστής υπέθεσε ότι η αμαξοστοιχία 1210, η οποία εκινείτο από Αθήνα προς Αεροδρόμιο, είχε ήδη περάσει από το συγκεκριμένο τμήμα και έδωσε εντολή στην αμαξοστοιχία 1307, που ερχόταν από το Κιάτο, να προχωρήσει.

Τα δύο τρένα, γεμάτα επιβάτες, βρέθηκαν να κινούνται με ταχύτητα περίπου 60 χιλιομέτρων ανά ώρα σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Η τραγωδία αποφεύχθηκε χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά του μηχανοδηγού της 1210, ο οποίος τυχαία άκουσε τη συνομιλία του σταθμάρχη μέσω ασύρματου VHF και αντέδρασε άμεσα, αποτρέποντας την καταστροφή.

Διαβάστε ακόμη: