Επισήμως ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήρε θέση υπέρ κάποιου υποψήφιου.

Όταν όμως ο ναύαρχος Αποστολάκης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, δεν θα ήταν και καταστροφή, υπήρξαν δυο παρεμβάσεις της οικογένειάς του, που συζητήθηκαν.

Ο αδερφός του Τσίπρα, Δημήτρης, έκρινε σκόπιμο να υιοθετήσει δημοσίευμα που αναφερόταν στις δηλώσεις Αποστολάκη περί διάσπασης, το οποίο συνόδευε με ένα σχόλιο, πολλαπλής ανάγνωσης: «Στρατηγέ, τα σέβη μου!!!».

Και από κοντά και η Ζανέτ Τσίπρα σχολίασε την ανάρτηση, γράφοντας «Δημήτρη μου, συμφωνώ απόλυτα».

Λίγες ημέρες πριν, στο κείμενο των 99 υπογραφών για την στήριξη του Γιάννη Δραγασάκη απέναντι στην επίθεση που δέχθηκε από τον στιχουργό και υποστηρικτή του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκο Μωραΐτη, ήταν μεταξύ των υπογραφόντων και ο Μιχάλης Καλογήρου.

Ως γνωστόν, ο Μιχάλης Καλογήρου είναι ίσως ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και δεν θα έκανε κάτι αν δεν τον ρωτούσε. Και αυτό σχολιάστηκε.

Η βαθιά ανάλυση Μαραντζίδη για Κασσελάκη

Ο Νίκος Μαραντζίδης περιέγραψε σε πέντε γραμμές το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη.

Είπε μεταξύ άλλων, «έχουμε το εντυπωσιακό φαινόμενο με τον κ. Κασσελάκη: Δεν είναι μόνιμος κάτοικος της χώρας, δεν ήταν μέλος του κόμματος, δεν είχε εμπλοκή στους πολιτικούς θεσμούς, δεν ήταν και δεν είναι βουλευτής, γεννάται το ερώτημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα συμμετάσχει στο κοινοβούλιο;

Δεν είναι διανοούμενος, αλλά κάνει γκελ, έχει μια γοητεία σε ένα σημαντικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι νέος, εκφράζει κοινό και απογοήτευση και για το εκλογικό αποτέλεσμα και για την αποχώρηση Τσίπρα, μπορεί να δει κανείς τις κοινωνιολογικούς παράγοντες που εξηγούν την άνοδο και κάνει ενδιαφέρουσα την αντιπαράθεση».

Σαν να υπονοεί ότι θα έκανε και για θαμώνας σε ριλάιτι.

Διαβάστε ακόμη: