Σήμερα (28/12), η Prodea Investments ανακοίνωσε την απόκτηση από τη Viva Wallet σύγχρονου κτηρίου γραφείων, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αμαρουσίου – Χαλανδρίου 18 – 20, στο Μαρούσι Αττικής.

Βασικός μισθωτής του ακινήτου, είναι η εταιρεία Viva Wallet.

Πρόκειται για αυτοτελές κτήριο γραφείων ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, με εξαιρετική προβολή και άριστη προσβασιμότητα, το οποίο τηρεί τις σύγχρονες προδιαγραφές και ενσωματώνει χαρακτηριστικά βιωσιμότητας φέροντας περιβαλλοντική πιστοποίηση «BREEAM In-Use», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, το ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 20.100 τετραγωνικών μέτρων αναπτύσσεται σε δύο ανεξάρτητες πτέρυγες γραφείων με βοηθητικούς και αιθριακούς χώρους, συνολικής επιφανείας 10.985 τ.μ. και υπόγειες θέσεις στάθμευσης επιφάνειας 9.115 τ.μ.

Το τίμημα για την απόκτηση του ακινήτου ανήλθε σε 31.5 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση έγινε από τα αντληθέντα κεφάλαια του «πράσινου» ομολόγου που εξέδωσε η Prodea, το 2021.

«Τούτη η συναλλαγή είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη στρατηγική της Prodea για εμπλουτισμό του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου με σύγχρονα κτήρια που λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, προσδίδοντας ηγετική θέση ως ιδιοκτήτρια βιώσιμων ακινήτων, γεγονός που διασφαλίζει μακρόχρονες μισθωτικές συνεργασίες με τους κορυφαίους και πλέον αξιόπιστους ανά κλάδο μισθωτές όπως η Viva Wallet, στη συγκεκριμένη περίπτωση», σημειώθηκε.

Η παρούσα, προστίθεται στις υφιστάμενες επενδύσεις της Prodea στον βόρειο άξονα και ειδικότερα την περιοχή του Αμαρουσίου, ενισχύοντας στρατηγικά την παρουσία στη σημαντικότερη επιχειρηματική περιοχή της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: