Η παραίτηση Κατρούγκαλου μετά τη δήλωσή του για αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών αποκαλύπτει το μέγεθος της κρίσης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και η δήλωσή του περί παραίτησης δεν έχει καμία απολύτως ισχύ, αφού τα ψηφοδέλτια δεν μπορούν πλέον να αλλάξουν.

Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι ακόμη και αν εκλεγεί θα υποβάλει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

Η θέση που διατύπωσε για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε μηχανικούς, δικηγόρους και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται σε δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε κατάσταση εκνευρισμού απαίτησε από τον Κατρούγκαλο να παραιτηθεί.

Τελικά βρέθηκε μια μεσοβέζικη λύση και με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο Κατρούγκαλος αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια.

Βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έχει λήξει και γιαυτό επαφίεται στη δική του θέληση να παραιτηθεί στην περίπτωση κατά την οποία εκλεγεί.

Οργή του επιχειρηματικού κόσμου κατά Κατρούγκαλου - «Καταστροφική η υπερφορολόγηση»

Τα στρατηγικά λάθη δημιούργησαν μπάχαλο

Το απόλυτο μπάχαλο που επικρατεί στην Κουμουνδούρου προεξοφλεί μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις αυριανές εκλογές.

Μια σειρά από στρατηγικά λάθη προκάλεσαν αποσυσπείρωση και εσωστρέφεια, με το τοπίο για την επόμενη ημέρα να διαμορφώνεται ακόμη περισσότερο θολό.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας χρεώνεται με γκάφα ολκής της κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Η Νέα Δημοκρατία αξιοποίησε στο έπακρο το πολιτικό ολίσθημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε σε σημείο να απειλεί με ειδικά δικαστήρια ακόμη και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συσπειρώνοντας ένα κρίσιμο ποσοστό δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της.

Το σενάριο της λεγόμενης κυβέρνησης ειδικού σκοπού επεξεργάζονταν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με έναν ιστορικό παράγοντα του ΠΑΣΟΚ.

Το πλαίσιο μιας τέτοιας κυβέρνησης είχε προσδιοριστεί από τους Καλογήρου, Μαντζουράνη, Τζανακόπουλο και Μαντά.

Αυτοί είναι που εγκλώβισαν τον Αλέξη Τσίπρα σε μια καταστροφική στρατηγική κίνηση, η οποία μπορεί μετεκλογικά να διαμορφώσει συνθήκες αποδόμησής του και ανοιχτής αμφισβήτησης από την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι παγιδεύτηκε από την ερώτηση στη διακαναλική συνέντευξη και γιαυτό στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες στην Έφη Αχτσιόγλου να προβεί σε διορθωτική δήλωση στη διάρκεια συνέντευξής της στη Ράνια Τζίμα.

3 κουΐζ: O ευρωπαίος παράγοντας που ρωτήθηκε αν προβληματίζεται από την προοπτική επανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τα τέσσερα ονόματα που μπορούν να αναλάβουν τραπεζικές ευθύνες και έχουν προταθεί στον Αλέξη Τσίπρα.

Ανακολουθία και επιμονή σε καθεστωτικές πρακτικές

Με την πρόταση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ανακόλουθος και με επιμονή στις καθεστωτικές πρακτικές.

Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι η εργαλειοποίηση του σκανδάλου NOVARTIS και οι στημένες διώξεις κατά πολιτικών του αντιπάλων διαμόρφωσαν το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και τον οδήγησαν σε ήττα στις εκλογές του 2019.

Όταν ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλάζει μέσα σε έναν μήνα τρεις φορές στρατηγική, καθίσταται εκ των πραγμάτων αναξιόπιστος.

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου υποστήριξε τη στρατηγική της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ ως απαραίτητης προϋπόθεσης για συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης.

Και μετά… άλλαξε τροπάριο

Στη συνέχεια άλλαξε τροπάριο και πέρασε στο σενάριο της κυβέρνησης ηττημένων, προεξοφλώντας την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια σύρθηκε από στελέχη του κόμματός του στη στρατηγική της κυβέρνησης ειδικού σκοπού που θα είχε πρωταρχικό στόχο να οδηγήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα ειδικά δικαστήρια.

Τελικά τα γουνάκια έκαψαν τη γούνα του ίδιου του Τσίπρα, ο οποίος επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την εμμονή του Νίκου Ανδρουλάκη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε περισσότερα