Νέες λεπτομέρειες για την δεύτερη πίστα της Formula 1 στη Σαουδική Αραβία αποκαλύφθηκαν πριν από τον αγώνα της χώρας αυτό το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για την πίστα στην πόλη Qiddiya που έχει ανακοινωθεί και σχεδιάζεται εδώ και καιρό και αναμένεται με ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

F1 πίστα Qiddiya Σαουδική Αραβία

Τα σχέδια αποκαλύπτουν περισσότερα για το εντυπωσιακό γήπεδο, το οποίο προορίζεται να αποτελέσει μέρος του μεγαλεπήβολου αυτού έργου που αποτελεί ένα τεράστιο πάρκο αναψυχής και το οποίο κατασκευάζεται από το 2019.

Το Qiddiya Speed Park θα διαθέτει 21 στροφές, εκ των οποίων η πρώτη ονομάζεται “Blade“. Αν δεν είναι αυτό ψαρωτικό τότε τι; Υπάρχει λόγος όμως που ονομάζεται ‘Blade” και αυτός είναι πως θα υψώνεται τόσο ψηλά όσο ένα κτίριο 20 ορόφων.

Για την σχεδίαση της πίστας έχει λειτουργήσει συμβουλευτικά ο Alexander Wurz, πρώην πιλότος της F1 και πολύ επιτυχημένος οδηγός σε αγώνες του WEC που βοήθησε τους σχεδιαστές της πίστας που δεν είναι άλλοι από εκείνους της περίφημης Tilke Gmbh.

F1 πίστα Qiddiya Σαουδική Αραβία

Τμήματα της πίστας θα τρέχουν παράλληλα με το “Falcon”, το ψηλότερο και ταχύτερο τρενάκι του κόσμου, στο θεματικό πάρκο της Qiddiya, ενώ το μήκος της δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αλλά οι Σαουδάραβες μιλάνε για την μεγαλύτερη στο καλεντάρι. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως θα ξεπεράσει ακόμη και τα 7 χιλιόμετρα του Spa-Francorchamps.

F1 πίστα Qiddiya Σαουδική Αραβία

Ο χώρος υπόσχεται να προσφέρει στους φίλους των αγώνων μια διαφορετική οπτική της δράσης, καθώς οι παραδοσιακές κερκίδες έχουν αντικατασταθεί με μια επιλογή από σημεία θέασης και μπαλκόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Qiddiya Investment Company, Abdullah Aldawood, δήλωσε: “Η πίστα Speed Park θα είναι μια πραγματική ενσάρκωση της φιλοσοφίας της Qiddiya για τη δύναμη του παιχνιδιού και θα φέρει την πόλη ως το σπίτι του motorsport της Σαουδικής Αραβίας και έναν από τους κορυφαίους χώρους μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο”.

F1 πίστα Qiddiya Σαουδική Αραβία

Συμπλήρωσε δε: “Οι επισκέπτες και οι θεατές θα απολαύσουν μια από τις πιο μοναδικές και καθηλωτικές αγωνιστικές εμπειρίες στον κόσμο με αυτή την πρωτοποριακή πίστα, σχεδιασμένη από οδηγούς αγώνων, για οδηγούς αγώνων, έτοιμη να φιλοξενήσει μερικές από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο”.

F1 πίστα Qiddiya Σαουδική Αραβία

Το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας εντάχθηκε στο καλεντάρι της F1 το 2021 και διεξάγεται στην πίστα Jeddah Corniche Circuit, η οποία σχεδιάστηκε επίσης από τον Tilke. Πέρυσι ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Motorsport Company Martin Whitaker ανέφερε ότι ο αγώνας θα παραμείνει στην Τζέντα μέχρι το 2027 πριν μεταφερθεί στην Qiddiya.

Διαβάστε ακόμη: