Σε μία κούρσα για να φτάσουν τα 4 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης θα βρεθούν τον επόμενο χρόνο οι  Apple, Nvidia και Microsoft, εκτιμά ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives.

Αφότου παρουσίασε το Apple Intelligence στο συνέδριο προγραμματιστών της Worldwide Developers Conference τη Δευτέρα, η εταιρεία του iPhone είδε τη μετοχή της να αναρριχάται σε ιστορικό υψηλό (με βάση την μετά το split τιμή της), στα 220,20 δολάρια, καθώς  οι επενδυτές δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στη στρατηγική που ακολουθεί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε εκείνη της Microsoft, δίνοντας της πρόσκαιρα τον τίτλο της πολυτιμότερης εταιρείας στον κόσμο, τον οποίο κατείχε για πάνω από μία δεκαετία, πριν να τον χάσει τον Ιανουάριο.

Σήμερα, η κεφαλαιοποίηση της Apple διαμορφώνεται στα 3,267 τρισ. δολάρια, της Microsoft στα 2,278 τρισ. δολάρια και της Nvidia στα 3,085 τρισ. δολάρια.

Η άνοδος της Nvidia τους τελευταίους μήνες εκτιμάται ότι θα μπορούσε να την οδηγήσει πάνω από τη Microsoft και την Apple. Ήδη, η εταιρεία ημιαγωγών που βλέπει τα προϊόντα της να γίνονται περιζήτητα λόγω της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, ξεπέρασε πρόσκαιρα την Apple την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ives, που  χαρακτηρίζει το κύμα της καινοτομίας και της εξάπλωσης της τεχνολογίας generative AI σαν την «4η Βιομηχανική Επανάσταση», αναφέρει ότι «τα τσιπ GPU της Nvidia είναι ουσιαστικά ο νέος χρυσός ή το πετρέλαιο του τεχνολογικού κλάδου, καθώς πολλές επιχειρήσεις και καταναλωτές πηγαίνουν γρήγορα προς αυτό τον δρόμο, με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση να έχει ξεκινήσει».

«Η Επανάσταση του AI ξεκινά με την Nvidia», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Ives, τόσο η Microsoft όσο και η Apple διανύουν μία χρυσή εποχή που θα φέρει την κεφαλαιοποίησή τους προς τα 4 τρισ. δολάρια.

«Η αργοπορημένη θετική αντίδραση της Wall Street στα νέα για το Apple Intelligence οφείλεται στο ότι οι επενδυτές αρχίζουν μόλις να καταλαβαίνουν ότι η Επανάσταση του AI θα έρθει μέσω του καταναλωτή με μία συσκευή Apple τον επόμενο χρόνο», σημειώνει.

Διαβάστε ακόμη