Ο  γνωστός δισεκατομμυριούχος και CEO των Tesla και  SpaceX, Ελον Μασκ απείλησε ότι θα απαγορεύσει τις συσκευές της Apple από τις εταιρείες του, και σε μια σειρά αναρτήσεων στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με το εάν η Apple και η OpenAI μπορούν να προστατεύσουν τις πληροφορίες των χρηστών.

«Αν η Apple ενσωματώσει την OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, τότε οι συσκευές της Apple θα απαγορευτούν στις εταιρείες μου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μασκ στο X. «Αυτό είναι μια απαράδεκτη παραβίαση της ασφάλειας», πρόσθεσε.

Τα σχόλια ήρθαν μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της πολυαναμενόμενη εισόδου της Apple, στην τεχνητή νοημοσύνη τη Δευτέρα, η οποία περιλαμβάνει το Siri, ως μέρος της ενημέρωσης, όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει το δημοφιλές chatbot ChatGPT της OpenAI. Η εταιρεία ανακοίνωσε την είδηση στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) στο Κουπερτίνο των ΗΠΑ. Μαλιστα, η Apple είπε ότι θα ζητηθεί από τους χρήστες άδεια να μοιραστούν τις ερωτήσεις τους με το ChatGPT και τα αιτήματα και οι πληροφορίες τους δεν θα καταγράφονται

Ωστόσο, ο Μασκ συνέχισε να επιτίθεται στην Apple τη Δευτέρα, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν μπορεί να φτιάξει τη δική της AI και ότι «δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει όταν παραδίδονται τα δεδομένα στην OpenAI».

«Είναι παράλογο το γεγονός ότι η Apple δεν είναι αρκετά έξυπνη για να φτιάξει το δικό της AI, αλλά είναι κατά κάποιο τρόπο ικανή να διασφαλίσει ότι η OpenAI θα προστατεύσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας» έγραψε ο Μασκ μετά την εκδήλωση. Είπε μάλιστα ότι οι συσκευές της Apple θα απαγορευθούν εάν η εταιρεία «ενσωματώσει το OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος», αναφερόμενος στο λειτουργικό σύστημα της Apple.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Apple, η εταιρεία δήλωσε ότι η «ενσωμάτωση του ChatGPT» θα έρθει στα λειτουργικά της συστήματα για το iPhone, το iPad και τους υπολογιστές Mac αργότερα μέσα στο έτος. Είπε όμως επίσης ότι τα δεδομένα των χρηστών δεν θα παρακολουθούνται και ότι θα υπάρχουν και άλλες προφυλάξεις.

«Οι προστασίες απορρήτου είναι ενσωματωμένες κατά την πρόσβαση στο ChatGPT μέσα στο Siri», ανέφερε η Apple. «Οι αιτήσεις δεν αποθηκεύονται από την OpenAI και οι διευθύνσεις IP των χρηστών αποκρύπτονται».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ συγκέντρωσε 6 δισ. δολάρια σε έναν πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης για τον επίδοξο ανταγωνιστή της OpenAI, xAI, της οποίας το πρώτο προϊόν, το Grok, προορίζεται να χρησιμεύσει ως απάντηση στο ChatGPT.

Διαβάστε ακόμη