Όπως είναι γνωστό την Προεδρία του ΣΕΒ τον ερχόμενο Ιούνιο θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά μετά από ένα και πλέον αιώνα, δύο υποψήφιοι: ο κος Σπύρος Θεοδωρόπουλος που είναι και ο εκλεκτός του «ιερατείου των γερόντων» και η κα Ιουλία Τσέτη, φαρμακοβιομήχανος και …γυναίκα!

Οι γέροντες του ΣΕΒ, στο άκουσμα ότι μία γυναίκα θέλει να γίνει Πρόεδρος έβγαλαν φλύκταινες!

«Μα, γυναίκα στο τιμόνι του ΣΕΒ; Είναι δυνατόν να το δεχτούμε εμείς αυτό; Εδώ ο κόσμος δεν γνωρίζει τα ονόματα των συζύγων μας τόσα χρόνια και θα φέρουμε γυναίκα αφεντικό; Με το ζόρι τη φτάσαμε μέχρι Αντιπροεδρίνα, θέλει και παραπάνω;».

Μάλιστα ένας γέρων-γέρων αναρωτήθηκε εντελώς σεξιστικά και αντιφεμινιστικά αν «μία γυναίκα θα μπορεί να παίρνει σωστές αποφάσεις στο ΣΕΒ και τις 30 ημέρες του μήνα» γεγονός που δείχνει τα κρυφά συναισθήματα ομάδας των παλαιών του ΣΕΒ, όχι όλων φυσικά μην τα ισοπεδώνουμε κιόλας.

Πρόβλεψη που δεν επιδέχεται διάψευση: οι παλαιοί του ΣΕΒ θα κάνουν τα πάντα για να μην λάβει η κα Τσέτη πάνω από 70 ψήφους που αντιστοιχεί στο 10% των περίπου 700 μελών του ΣΕΒ.

Θα τα καταφέρουν, ώστε να την εξευτελίσουν και να κόψουν την όρεξη και σε μελλοντικές αιρετικές υποψηφιότητες;

…και πως αποσύρθηκε ο τρίτος υποψήφιος!

Η φημολογία για 3η υποψηφιότητα στο ΣΕΒ που τελικά αποσύρθηκε εν τη γενέσει της, δεν ήταν καθόλου φημολογία.

Ο …αυτοχρισθείς υποψήφιος δεν είναι πάντως ο νυν αντιπρόεδρος κος Ευάγγελος Μυτιληναίος, όπως διέδιδαν στο ΧΑΑ αφού δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία, άλλωστε έχει ισχυρή θέση στην προεδρία της Eurometaux.

Ούτε ο κος Ιωάννης Αθ. Γιώτης είναι, ο τρίτος αντιπρόεδρος του ΣΕΒ που εκπροσωπεί τον κλάδο των τροφίμων.

Ο παρ’ ολίγον τρίτος υποψήφιος και για 1-2 ώρες περιφερόμενος ψευτο-αρχηγίσκος, προέρχεται από το χώρο της νέας οικονομίας και είναι νεαρότερος όλων.

Πως αποσύρθηκε άναυλα; Του τηλεφώνησε ο μέντοράς του αρχικά και τον ‘πέρασε ένα χεράκι’.

Αμέσως μετά του τηλεφώνησε και υπουργός εν ενεργεία που τον έχει …ευνοήσει πάρα πολύ σε κονδύλια. Τού θύμισε πολλά και διάφορα από το πρόσφατο παρελθόν.
Αυτό ήταν!

Ο φιλόδοξος παρά λίγο υποψήφιος, εξαφανίστηκε και μιλούσε τρέμοντας για «παρεξήγηση».

Σαν το Κάιζερ Σόζα στους «Συνήθεις υπόπτους» ένα πράγμα. Και δεν μοιάζει με τον Κέβιν Σπέησυ…

Διαβάστε ακόμη: