Εργα που προσεγγίζουν τα €400 εκατ. δρομολογεί η Grivalia Hospitality το επόμενο διάστημα με “πρεμιέρα” να κάνει το νεο  Avant Mar στην Πάρο το οποιό θα λειτουργήσει από τον Ιούλιο και θα συνδυάζει 5άστερη φιλοξενία με υψηλή γαστρονομία.

Οπως ανέφερε στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου εγχειρήματος σε δημοσιογράφους ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Χρυσικός η εταιρεία βάζει πλέον στο επίκεντρό της την Ελλάδα, έχοντας μάλιστα μεταφέρει πρόσφατα και την έδρα της εδώ. Μάλιστα ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας Αρχικής Δημόσιας Εγγραφής σε μια οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά αν και όπως είπε υπάρχει η κεφαλαιακή στήριξη του βασικού μετόχου (Fairfax) τόσο σε επενδυτικό όσο και σε συμβουλευτικό επίπεδο.

Τα έργα

Το Avant Mar στην Πάρο που θα ανοίξει μέσα στο Ιούλιο αποτελεί συνολική επένδυση που προσεγγίζει τα €30 εκατ. Σε έκταση 6.100 τ.μ., το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Avant Mar θα είναι ανοιχτό τους μήνες Μάιο με Οκτώβριο. Διαθέτει 38 πολυτελή δωμάτια – σουίτες και deluxe κατοικίες με ιδιωτικές πισίνες από 55 δωμάτια που είχε το αρχικό ακίνητο. Επιπλέον, περιλαμβάνει το διεθνούς φήμης signature restaurant «Matsuhisa», ένα μικρό spa, εμπορικό κατάστημα και ένα ελληνικό παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο. Το ακίνητο πέρασε στην ιδιοκτησία της Grivalia Hospitality το 2019 και για τη δημιουργία του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Avant Μar, πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακατασκευής στο συγκρότημα που υπήρχε ήδη, αλλά και επέκταση αυτού μέσω κατασκευής νέων κτιρίων. Τις εργασίες αυτές ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Tense Architecture Network.

Από 1η Αυγούστου ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του νέου One & Only Aesthesis που βρίσκεται στη θέση των πρώην Αστεριών Γλυφάδας. Σύμφωνα με τον κο. Χρυσικό πρόκειται για μία επένδυση συνολικού ύψους €300 εκατ. Το κόστος, όπως είπε ο ίδιος, κατασκευής ανά κλειδί φθάνει τα €1,2 εκατ. κάτι που το τοποθετεί στην πρώτη θέση στη χώρα μας. “Το Location είναι τέτοιο πρέπει να δημιουργήσεις το καλύτερο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου αν όχι και του κόσμου” δήλωσε ο κ. Χρυσικός.

Τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους αναμένεται να λειτουργήσει και η επένδυση στη Βούλα στις πρώην εγκαταστάσεις του ΕΟΤ.

Επίσης στα νότια της Αττικής, στη Βούλα έχει δρομολογηθεί το πολυτελές camping (glamping) σε έκταση που έχει μισθωθεί με μακροχρόνια παραχώρηση από το δήμο. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους €50 εκατ. με δυνατότητα φιλοξενίας 70 έως 80 επισκέπτες και στόχο να φιλοξενήσει και λέσχη στα πρότυπα των club των βορείων προαστίων όπως το Tatoi Club ή το Ecali Club.

Η επένδυση στους Πεταλιούς

Για τη συμφωνία με την Six Senses μίλησε, μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσικός. Οπως είπε οι εμπειρίες που προσφέρει η νέα συνεργασία θα έχουν μοναδική ταυτότητα. Από εξωτικά θέρετρα και κέντρα ευεξίας έως private clubs και πολυτελείς κατοικίες, η Six Senses αναπτύσσει καινοτόμα, βιώσιμα και ξεχωριστά έργα. Το χαρτοφυλάκιο της Six Senses περιλαμβάνει 22 πολυτελή resorts & spas, ενώ 41 έργα βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο, σε τοποθεσίες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Η συνεργασία με την Grivalia σηματοδοτεί την είσοδο της Six Senses στην Ελληνική αγορά. Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει τη δημιουργία ενός έργου-ορόσημου σε θέματα αειφορίας και βιωσιμότητας από τη Grivalia Hospitality στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών, με στόχο να προσφέρει μοναδικές, υψηλού επιπέδου εμπειρίες στον ελληνικό κλάδο υπερ-πολυτελούς τουρισμού.

Το ύψος της επένδυσης της εμβληματικής ανάπτυξης στους Πεταλιούς υπολογίζεται άνω των €280 εκατ. Σε μία έκταση 550.000 τ.μ. στο οικολογικό θέρετρο προβλέπεται η κατασκευή 75 υπερ-πολυτελών villas και 20 branded κατοικιών, εστιατορίων, χώρων ευεξίας και εκγύμνασης, ενός beach club, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες.

Το “φρένο” στη Μύκονο

Για την “κίτρινη” κάρτα του ΣτΕ στην επένδυση της Μυκόνου μίλησε ο Δ/νων Σύμβουλος της Grivalia στην ενημερωτική συνάντηση. Οπως είπε το έργο αντιστοιχεί σε έναν προϋπολογισμό, πλέον, κοντά στα €120 εκατ. από τον αρχικό στόχο των €80 εκατ. και πηγαίνει με πιο… αργούς ρυθμούς εξαιτίας των εξελίξεων πολεοδομικά στο νησί των ανέμων αλλά και γενικότερα στις Κυκλάδες. “Εμείς αποκτήσαμε μία έκταση στο Καλό Λιβάδι, επιλέξαμε το έργο να γίνει μέσω της οδού των στρατηγικών επενδύσεων, έγινε ο σχεδιασμός από έμπειρους αρχιτέκτονες και υποβάλαμε μία πρόταση για 400 κλίνες έναντι των 450 κλινών που θα είχαμε τη δυνατότητα να χτίσουμε βάσει του υφιστάμενου κανονισμού” είπε ο ίδιος. Αν και το ΣτΕ έθεσε και θέμα προσβασιμότητας στο σημείο, έχει βρεθεί λύση από την εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα