Στο πλαίσιο της ειλημμένης απόφασης για έναρξη της πολύ πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ στις 5 το πρωί και της επικείμενης ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Άκη Παυλόπουλου στο κανάλι του Νέου Φαλήρου, προωθείται η λύση της παραμονής του έμπειρου δημοσιογράφου ακόμα και για πέντε ώρες στον αέρα, αν δεν αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά τη διάρκειά της μέχρι τις 10 το πρωί.

Αρχικά, σύμφωνα με το secret, θα έχει ο ίδιος «σόλο» την παρουσίαση της πολύ πρωινής εκπομπής έως τις 6 το πρωί και ακολούθως θα συνεχίζει μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου (που θα παίρνει τα ηνία του κεντρικού παρουσιαστή) και μια θηλυκή παρουσία για το υπόλοιπο. Αν και αρχικώς φάνταζε ως απόλυτο φαβορί για τον συγκεκριμένο ρόλο η Λένα Φλυτζάνη, φαίνεται τελικώς ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται επιλογή-έκπληξη, με κάποιο άλλο πρόσωπο, είτε εκ των έσω είτε διαφορετικής τηλεοπτικής προέλευσης.

Κατά τα άλλα, μέγα πονοκέφαλο συνιστά το slot 12-2, που αυτήν τη στιγμή είναι απολύτως κενό και, ως εκ τούτου, αναζητούνται από το μηδέν πρόσωπα για να αναλάβουν τη ζώνη. Οι πρώτες σκέψεις κάνουν, πάντως, λόγο για εγκατάλειψη των ψυχαγωγικών πειραμάτων τύπου Μαλέσκου και επιστροφή σε ενημερωτικά μονοπάτια (σε έναν ενημερωτικό μαραθώνιο από τις 5 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι), έστω και με διαφορετική οπτική σε σχέση με το «Σήμερα» και τους «Αταίριαστους».

Από το Open στον ΣΚΑΪ µετακοµίζει ο δηµοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης, ο οποίος κάλυψε ένα σηµαντικό κοµµάτι των πολεµικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος. Σε ρόλο σχολιαστή θα βρίσκεται στον ΣΚΑΪ με τη νέα σεζόν ο Γιάννης Πιτταράς, αφού σε αυτήν τη φάση φαίνεται πως έχει σε δεύτερη μοίρα το σενάριο ανάληψης μιας εκπομπής, παρά τις έντονες σχετικές φήμες που είχαν ακουστεί, μετά τη γνωστοποίηση του επικείμενου «διαζυγίου» του με την κρατική τηλεόραση.