Απόβαση στην Αθήνα θα κάνει σε λίγες ημέρες ο  Γούντι Άλεν καθώς τήν επέλεξε τόσο για την avant premiere της νέας του ταινίας όσο και για την συναυλία που θα δώσει με την τζαζ μπάντα του στο πλαίσιο της τελευταίας ευρωπαϊκής περιοδείας που πραγματοποιεί στην καριέρα του ως μουσικός. Με αυτόν τον τρόπο ο αειθαλής, 88χρονος πλέον, «Νευρικός Εραστής» του αμερικανικού σινεμά δείχνει την αγάπη του για τη χώρα μας την οποία έχει επισκεφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν τόσο για επαγγελματικούς λόγους όσο και για διακοπές.

ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ (COUP DE CHANCE) Trailer Greek Subs

Η Αθήνα θα είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης θα παρουσιάσει την νέα του ταινία, με τίτλο «Coup de Chance» (Γυρίσματα της τύχης), την 50ή κατά σειρά στην κινηματογραφική του πορεία και την πρώτη στην γαλλική γλώσσα. Η παγκόσμια πρεμιέρα του φιλμ, το οποίο είναι γυρισμένο στο Παρίσι, με πρωταγωνιστές τους Βαλερί Λεμερσιέ, Νιλς Σνάιντερ, Λου ντε Λαάζ και Μελβίλ Πουπό, θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου κατά την διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας.

Λίγες μόλις ημέρες αργότερα, στις 6 Σεπτεμβρίου, ο θρύλος του παγκόσμιου κινηματογράφου, θα βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στην «Αίγλη» του Ζαππείου και θα προλογίσει, ενώπιον λίγων τυχερών προσκεκλημένων, τη νέα του ταινία η οποία θα προβληθεί σε avant premiere που διοργανώνει η Spentzos FIlm σε συνεργασία με το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας.

Η ταινία αποτελεί ένα ρομαντικό θρίλερ, με την υπογραφή του ίδιου στο σενάριο και στη σκηνοθεσία, ένα είδος στο οποίο έχει πολλάκις διαπρέψει κατά το παρελθόν. Αφηγείται την ιστορία ενός ιδανικού ζευγαριού της Φάνι και του Τζιν που ζουν σε ένα υπέροχο διαμέρισμα στο Παρίσι και μοιζουν πολύ ερωτευμένοι. Αλλά όταν η Φάνι συναντήσει τυχαία τον Αλέν, τον παλιό της φίλο από το σχολείο, θα νιώσει αμέσως μία ακατανίκητη έλξη που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά και ταράξει την τέλεια ζωή της.

«Έμαθα ένα πράγμα στον πρώτο μου γάμο. Ο πετυχημένος γάμος δεν θέλει δουλειά, δεν πρέπει να θέλει δουλειά, δεν πρέπει να είναι αγγαρεία αλλά κάτι που περιμένεις με ανυπομονησία…» λέει με νόημα η πρωταγωνίστρια της ταινίας λίγο πριν ξεκινήσει να αφηγείται την ιστορία της η οποία διαπραγματεύεται την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων.

Ο Γούντι Άλεν επέστρεψε στην Πόλη του Φωτός μια δεκαετία σχεδόν μετά τα «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» ενώ στη Γαλλία είχε επίσης γυριστεί και το «Όλοι λένε σ’ αγαπώ» του 1996: ««Δεν μιλάω πραγματικά γαλλικά και καταλαβαίνω ακόμη λιγότερα, αλλά όταν τελείωσα το σενάριο, σκέφτηκα ότι θα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία να το κάνω στα γαλλικά. Ήμουν πάντα ερωτευμένος με τον ευρωπαϊκό και τον γαλλικό κινηματογράφο, και όταν πρότεινα να τη γυρίσω στα γαλλικά στους παραγωγούς μου, δέχτηκαν με ενθουσιασμό» αποκαλύπτει ο ίδιος.

Woodie_Alen_-_Hrodeio

Με το κλαρινέτο του στο Ηρώδειο
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 9 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον Γούντι Άλεν σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό αλλά και σε άλλο ρόλο. Αυτόν του μουσικού μιας τζαζ ορχήστρας, της «New Orleans Jazz Band», στην οποία ο ίδιος συμπράττει παίζοντας κλαρινέτο.

Η μεγάλη αγάπη του για την τζαζ μουσική οδήγησε τον ανατρεπτικό και ιδιαίτερα δημιουργικό καλλιτέχνη να ξεκινήσει, το 1997, τη συνεργασία του με την κλασική, φημισμένη τζαζ μπάντα η οποία παίζει αυθεντική τζαζ της Νέας Ορλεάνης, μουσική που δημιουργεί έντονες αλλά και αντιφατικές εικόνες και συναισθήματα όπως ακριβώς και οι ταινίες του. Ο ίδιος εξάλλου, τόσο στην τέχνη όσο και στη ζωή του, ακροβατούσε πάντα ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα.

Να ενημερώσουμε όσου ενδιαφέρονται για τη συναυλία στο Ηρώδειο πως έχουν απομείνει ελάχιστα εισιτήρια, στις VIP θέσεις του  κάτω διαζώματος, στην τσουχτερή τιμή των 250 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: