O Γούντι Άλεν τελικά δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, παρότι είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες ότι σκοπεύει να κάνει λιγότερες ταινίες και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο γράψιμο.

Σύμφωνα με το Variety εκπρόσωπος του σκηνοθέτη δήλωσε: «Ο Γούντι Άλεν δεν είπε ποτέ ότι αποσύρεται, ούτε είπε ότι έγραφε άλλο μυθιστόρημα. Είπε ότι σκέφτεται να μην κάνει ταινίες καθώς το να κάνει ταινίες που πηγαίνουν κατευθείαν ή πολύ γρήγορα σε πλατφόρμες ροής δεν είναι τόσο ευχάριστο για αυτόν, καθώς είναι μεγάλος λάτρης της κινηματογραφικής εμπειρίας. Προς το παρόν, δεν έχει καμία πρόθεση να αποσυρθεί και είναι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκεται στο Παρίσι για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, που θα είναι η 50η».

Ενώ βρισκόταν στην Ευρώπη για να δουλέψει για την 50ή του ταινία, ο Γούντι Άλεν είπε στην ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia» ότι σκόπευε να αποσυρθεί από τις κινηματογραφικές ταινίες αλλά από ότι φαίνεται αποφάσισε να καθησυχάσει το κοινό του.

Τα δημοσιεύματα νωρίτερα 

Ο Γούντι Άλεν ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τον κινηματογράφο, μετά την προβολή της επόμενης ταινίας του Wasp 22, για να αφιερωθεί στη συγγραφή.

Ο 86χρονος σκηνοθέτης με ταινίες ορόσημα στην έβδομη τέχνης, ξεκινά την παραγωγή της νέας του ταινίας αυτόν τον μήνα.

Το φιλμ, το πεντηκοστό για τον Αμερικανό σκηνοθέτη, θα γυριστεί στο Παρίσι και σχεδόν εξ ολοκλήρου στα γαλλικά. Φημολογείται δε, πως η πρωταγωνίστριά του δεν είναι άλλη από την Ιζαμπέλ Ιπέρ. «Θα είναι παρόμοιο με το Match Point. Συναρπαστικό, δραματικό και καταχθόνιο» ανέφερε για το νέο του «παιδί» στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia και ίσως είναι όλα όσα ξέρουμε για την ταινία καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες της πλοκής και του σεναρίου.

Συζητώντας για τη «συνταξιοδότησή» του, ο Άλεν σημειώνει: «Η ιδέα μου, κατ’αρχήν, είναι να μην κάνω άλλες ταινίες και να εστιάσω στη συγγραφή» τόνισε στην ισπανική εφημερίδα, προσθέτοντας πως το επόμενο πόνημά του θα είναι ένα μυθιστόρημα.

«Φαντάζομαι πως (το μυθιστόρημα) θα έχει πολύ χιούμορ γιατί αυτό που έρχεται πηγαία. Όμως, αν είχα κάποια πολύ σοβαρή ιδέα, δε θα δίσταζα να κάνω ό,τι έκανα και σε κάποιες από τις ταινίες μου» σημειώνει.

Ο Γούντι Άλεν μετρά αριθμό-ρεκόρ συνολικά 16 υποψηφιοτήτων καλύτερης ταινίας στα Όσκαρ. Έχει κερδίσει τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και εκείνο του καλύτερου σκηνοθέτη για τον Νευρικό Εραστή του 1977.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Άλεν είχε παραδεχτεί πως δεν βρίσκει τη σκηνοθεσία «συναρπαστική» πλέον.

«Η πολλή έξαψη έχει φύγει» είχε αναφέρει, προσθέτοντας: « Τώρα κάνεις μια ταινία και περνάς δυο εβδομάδες σε ένα σπίτι γυρισμάτων και μετά η ταινία γίνεται streaming ή πληρώνεται ανά προβολή. Δεν είναι το ίδιο, δεν μου είναι τόσο διασκεδαστικό».

Διαβάστε ακόμη: