Η αναζήτηση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχει οδηγίες από το αφεντικό σας, τη διεύθυνση του φίλου σας ή τον αριθμό επιβράβευσης της αεροπορικής σας εταιρείας, πρόκειται να γίνει ευκολότερη, σύμφωνα με τη Google.

Αυτή την περίοδο, η εταιρεία δοκιμάζει τα «εργαλεία» τεχνητής νοημοσύνης και τα καθιστά προσβάσιμα σε περιορισμένο αριθμό χρηστών του Workspace, δηλαδή την πλατφόρμα που περιλαμβάνει και το Gmail.

Σήμερα (02/06), η εταιρεία ανακοίνωσε μία αναβάθμιση τεχνητής νοημοσύνης για το Gmail. Μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, οι χρήστες θα δουν «κορυφαία αποτελέσματα» όταν κάνουν αναζήτηση στα εισερχόμενα μηνύματά τους. Σε μία ανάρτηση, η Google χαρακτήρισε τη λειτουργία ως «αίτημα των χρηστών» και ανέφερε ότι θα είναι διαθέσιμη σύντομα, σε όλους τους κατόχους λογαριασμών και πελάτες.

Πριν από μερικές εβδομάδες, εξάλλου, η Google ανακοίνωσε ότι πλέον, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να διευκολύνει τους χρήστες στη σύνταξη ηλεκτρονικών μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής Gmail. Η εταιρεία θα ενσωματώσει τη λεγόμενη «δημιουργική» μορφή του συστήματος, ώστε να βοηθήσει στη γρήγορη επέκταση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την ονομασία “Help Me Write”.

«Απλώς, πληκτρολογήστε την προτροπή αυτού που θέλετε, πατήστε “Δημιουργία” και θα εμφανισθεί ένα πλήρες προσχέδιο», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Σουντάρ Πιτσάι. Ο τεχνολογικός «κολοσσός» διαθέτει περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια χρήστες του Workspace, από απλούς καταναλωτές της δωρεάν έκδοσης, έως εταιρείες που πληρώνουν συνδρομές για τις εφαρμογές.

Διαβάστε ακόμη: