Η Google «σβήνει» σήμερα 25 κεράκια και με ένα ειδικό και άκρως εορταστικό doodle μας ευχαριστεί για όλα αυτά που… αναζητήσαμε όλα αυτά τα χρόνια!

H Google LLC (παλιότερα Google Inc.) είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία ενώ ήδη από τις 15 Σεπτεμβρίου 1997 είχε κατοχυρώσει το Google.com ως διαδικτυακό της domain.

Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρείας στο χρηματιστήριο. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες.

To 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, τα οποία ονομάζονται Γκούγκλπλεξ.

To Google ξεκίνησε τον Ιανουαρίου του 1996 ως ερευνητικό πρόγραμμα από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν όταν έκαναν και οι δύο το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Google: Σαν σήμερα 27 Σεπτεμβρίου – Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία

Γιατί άραγε τα τελευταία χρόνια γιορτάζονται σαν σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου τα γενέθλια της Google και όχι σε κάποια από τις ιστορικά «ορθότερες» ημερομηνίες που σχετίζονται με την κολοσσιαία εταιρεία;

Είναι γεγονός ότι η ίδια η Google έχει κατά καιρούς ανακοινώσει επτά διαφορετικές γενεσιουργές επετείους, προτού καταλήξει στην πλέον πρόσφατη.

Ήταν η 27η Σεπτεμβρίου 1998, ωστόσο εκείνη που τελικά προτιμήθηκε το 2005, καθώς το 27 σηματοδοτούσε και τον αριθμό των ιστοσελίδων που είχαν καταχωρηθεί στο ευρετήριο της μηχανής αναζήτησης την ημέρα εκείνη.

Το να ειπωθεί ότι το εύρος επιλογών γιγαντώθηκε στα χρόνια που ακολούθησαν, θα ήταν λίγο, μιας που τρισεκατομμύρια σελίδες μπορούν να εντοπιστούν στις αναζητήσεις της Google σήμερα.

Φροντίζοντας λοιπόν, να υπενθυμίσει την ιδιαίτερη σημασία της 27ης Σεπτεμβρίου στους χρήστες της, η Google δημιουργεί ένα νέο doodle για τα γενέθλιά της κάθε χρόνο.

Διαβάστε ακόμη: