Άλμα της τάξης του 51% κατέγραψαν το δ’ τρίμηνο τα κέρδη της Goldman Sachs, καθώς οι traders μετοχών της κεφαλαιοποίησαν την ανάκαμψη στις αγορές και τα έσοδα από το τμήμα διαχείρισης πλούτου της αυξήθηκαν, αντισταθμίζοντας την αδυναμία στην επενδυτική τραπεζική.

Το στοίχημα της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας απέδωσε για τον τραπεζικό κολοσσό, καθώς κατέγραψε τα υψηλότερα τριμηνιαία έσοδα των τελευταίων δύο ετών, αντισταθμίζοντας τις απώλειες από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος και τις προμήθειες της επενδυτικής τραπεζικής.

«Με όλα όσα πετύχαμε το 2023 σε συνδυασμό με την στρατηγική μας, έχουμε χτίσει μια πολύ πιο ισχυρή βάση για το 2024», ανέφερε ο Ντέιβιντ Σόλομον, Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs.

Στα αποτελέσματά της η τράπεζα κατέγραψε κέρδη ανά μετοχή 2,01 δισ. δολαρίων ή 5,48 δολάρια ανά μετοχή, πολύ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο τομέας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας ήταν αυτός που κατέγραψε τα υψηλότερα έσοδα με ένα άλμα 23% σε σχέση με πέρσι, ενώ παράλληλα αύξησε κατά 10% τα υπό διαχείριση assets.

Αντίθετα στην επενδυτική τραπεζική, η Goldman Sachs κατέγραψε μόλις 1,65 δισ. δολάρια, χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 1,68 δισ. δολάρια.

Στα αποτελέσματά της περιλαμβάνει και η επιβάρυνση κατά 529 εκατ. δολαρίων που συνδέεται με την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank τον περασμένο Μάρτιο.

Διαβάστε ακόμη: