Μολονότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου προβλέπεται εμβληματική, με τη διάφορα σε ποσοστιαίες μονάδες με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ να φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, άνω των 20 και πλέον μονάδων, γεγονός που καθιστά τον Κυριάκο Μητσοτάκη απόλυτο κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού, χωρίς ο οποιαδήποτε να μπορεί να αμφισβητήσει – φανερά τουλάχιστον- τις αποφάσεις και τις επιλογές του, εντούτοις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υφέρπει μια …γκρίνια και μια εσωστρέφεια, που έχει να κάνει με τα πρόσωπα που θα υπουργοποιηθούν -κατά τις πληροφορίες – και απορρέει κυρίως από δύο ομάδες: την Καραμανλική και εκείνη της λαϊκής – πατριωτικής Δεξιάς που περιλαμβάνει πρόσωπα που προέρχονται από το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη!

Είναι γεγονός που δεν δύναται να αμφισβητηθεί ότι στην λογική της διεύρυνσης στο μεσαίο χώρο, το κέντρο και την κεντροαριστερά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης – στο βαθμό που το αποτέλεσμα της Κυριακής και η τυχόν ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία το επιτρέψουν- φέρεται να έχει στο μυαλό του την ανάδειξη και υπουργοποίηση στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, την Δράση του Στέφανου Μάνου, αλλά και από πολιτικούς φορείς κουλτούρας και διανόησης όπως του Απόστολου Δοξιάδη, που ως γνωστόν προώθησε την υποψηφιότητα της πρώτης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, η οποία και προαλείφεται για υφυπουργός (ή και αναπληρωτής!!!) Υγείας!

Η λογική αυτή, της ευρείας διερεύνησης, που έχει βάση διότι η ΝΔ με την τακτική της και την πολιτική που εφάρμοσε διεμβόλισε το χώρο του Κέντρου και αποδόμησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά πέριξ ή και κάτω του 20%, δεν βρίσκει σύμφωνες ούτε την Καραμανλική ομάδα που θεωρεί ότι τίθεται στο περιθώριο, ιδίως μετά τα Τέμπη, ούτε την προερχόμενη από το ΛΑΟΣ ομάδα της λαϊκής – πατριωτικής Δεξιάς που βλέπει να μένει στην …απέξω!

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι κυρίως ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να κάνει παράπονα στον στενό του πυρήνα και το φιλικό περιβάλλον ότι μολονότι στήριξε δημόσια και στην πράξη όσο κανείς την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε δύσκολες στιγμές, εντούτοις την ώρα τούτη εισπράττει μια «αχαριστία» όσον αφορά το έργο και την παρουσία του!

Οι φήμες ότι δεν θα αναλάβει προβεβλημένο υπουργείο, αλλά κάτι μεταξύ Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας ή Ναυτιλίας έχουν ενοχλήσει σε υπέρμετρο βαθμό τον κ. Γεωργιάδη, όπως αντίστοιχα ενοχλημένοι φέρονται να είναι τόσο ο Θ. Πλεύρης που πιθανότατα δεν θα υπουργοποιηθεί, όσο και ο Μάκης Βορίδης, μολονότι ο τελευταίος δεν το εκφράζει ούτε δημοσιοποιεί!

Μολονότι βίωσε από πρώτο χέρι όλη την προσπάθεια αποδόμησης του στην Ανατολική Αττική, με το «θαύμα» της Σοφίας Ζαχαράκη, που για να βγει πρώτη οι εφοπλιστές – και άλλοι κυβερνητικοί- υποστηρικτές της πρέπει να «έταξαν» πολλές λαμπάδες στο Άγιον Όρος…

Διαβάστε περισσότερα