Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», δήλωσε ότι «το τελευταίο διάστημα υπήρξε μια μικρή αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού που υποχωρεί».

Η κυρία Γκάγκα τόνισε πως δεν έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες, ενώ σε ότι αφορά τα επικαιροποιήμενα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είπε πως υπάρχει σύσταση για τους άνω των 60 ετών και όσους έχουν προβλήματα υγείας.

Στη συνέχεια, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που έχουν μπει σε αναστολή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν νωρίτερα στην εργασία τους, σημειώνοντας πως γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν τα χειρουργεία και υπάρχει πρόταση για απογευματινά χειρουργεία.

Ακόμη, αναφερε πως τα νοσοκομεία κάνουν ότι μπορούν για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

«Παράθυρο» Πλεύρη για επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας χθες Δευτέρα στο MEGA, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ταχύτερη επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο σύστημα Υγείας, αλλάζοντας τον χρονικό πλάνο για την επανεξέταση του μέτρου που ήταν για τον Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ότι θα το εξετάσουμε τον Δεκέμβριο. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα είναι να παρθεί η απόφαση εντός του Οκτωβρίου», ενώ συνέδεσε τις όποιες αποφάσεις με τα επιδημιολογικά δεδομένα του τρέχοντος μήνα.

«Η κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσει τα δεδομένα της πανδημίας. Εάν τα δεδομένα δεν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα επιστρέψουν. Εάν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα παραμείνουν σε αναστολή. Η θέση που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης, διαφοροποιώντας την πρόθεση που έχει εκφράσει για παραμονή σε αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: