Εκνευρισμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται πεισματικά να δώσει διευκρινίσεις για τα περιουσιακά του, μετά από το excel – φιάσκο που παρουσίασε ως «Πόθεν Έσχες» για τα περιουσιακά του. Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο Ηράκλειο της Κρήτης – και αφού γι άλλη μία φορά διάνθισε την ομιλία του με ύβρεις κατά του Πρώτου Θέματος –  ο κ. Κασελάκης υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι δεν γνώριζε το νόμο που ισχύει για τους αρχηγούς των κομμάτων – είπε μάλιστα ότι θα πληρώσει το σχετικό πρόστιμο που κυμαίνεται από 10.000 ως 500.000 ευρώ – ενώ ισχυρίστηκε ότι ακόμα κι αν είχε υποβάλει το πόθεν έσχες αμέσως μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θα του έλεγαν ότι ήταν μισό, μιας και ακόμα δεν είχε παντρευτεί τον Τάιλερ Μακμπέθ!

Νωρίτερα, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, στον ΑΝΤ1, ο κ. Κασσελάκης επέμεινε ότι είναι κλειστή η πλατφόρμα και γι’ αυτό δεν υποβάλλει κανονική δήλωση Πόθεν Έσχες – ενώ είναι ανοικτή για περιπτώσεις όπως η δική του, δηλαδή για τις αρχικές δηλώσεις των υπόχρεων.

Δείτε την σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα pothen: 

efarmogh

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: 

Μαρινάκης: Τα δύο νέα ψέμματα Κασσελάκη

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να αναιρέσει χαρακτηρισμούς που έκανε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίον συνέκρινε με τον ΑΛ Καπόνε:

«Παίξτε το βίντεο, άμα θέλετε. Ουδέποτε είπα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο Αλ Καπόνε» είπε το βράδυ της Τρίτης στον ΑΝΤ1, στον Νίκ Χατζηνικολάου   ο κ. Κασσελάκης και διερωτήθηκε: «Είπα εγώ ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι Αλ Καπόνε; Όχι, δεν το είπα», κάνοντας παράλληλα λόγο για «ένα ολόκληρο σύστημα (που) θέλει να αποπροσανατολίσει». Στον αντίποδα, «ο μόνος που έχει παρουσιάσει τα τρέχοντα περιουσιακά του στοιχεία» υπογράμμισε για τον εαυτό του, ενώ σχολίασε για παλιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες δε χρειάζεται να εργαστεί εκ νέου όντας ευκατάστατος πως «μην ανησυχείτε για μένα, να ανησυχείτε για τον Έλληνα πολίτη».

Δείτε το σχετικό βίντεο από την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, όπου ο κ. Κασσελάκης ξεκάθαρα χαρακτηρίζει «Αλ Καπόνε» τον πρωθυπουργό, ο οποίος στην διαναλική του συνέντευξη στα Χανιά, είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει το πόθεν έσχες του:

Κασσελάκης: Ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών

«Κύριε Πρωθυπουργέ, μπορεί να έχετε πανεύκολο το ψέμα, όμως υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών. Το καθεστώς έβαλε ένα ολόκληρο σύστημα να ρίχνει λάσπη καθημερινά πάνω μου. Για να κολλήσει η ρετσινιά πάνω μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

«Είμαι ο μόνος που έχει παρουσιάσει τα τρέχοντα περιουσιακά του στοιχεία» ισχυρίστηκε, ενώ όταν ρωτήθηκε  για παλιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες δε χρειάζεται να εργαστεί στην υπόλοιπη ζωή του επειδή είναι πολύ ευκατάστατος απάντησε «μην ανησυχείτε για μένα, να ανησυχείτε για τον Έλληνα πολίτη».

«Από τα δεδουλευμένα» το σπίτι στο Κολωνάκι

Σε ερώτηση του Νίκου χατζηνικολάου για το σπίτι στο Κολωνάκι αντί 1,8 εκατομμυρίων ευρώ ο κ. Κασσελάκης αρκέστηκε  να πει ότι η αγορά έγινε  από τα δεδουλευμένα του, ενώ κατέφυγε σε προσπάθεια αλλαγής της συζήτησης, λέγοντας  «δόξα τω θεώ δεν έχουμε ανάγκη να πουλάμε επιστολές του Ιησού για να επιβιώσουμε», αναφερόμενος στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη…

Αδωνις Γεωργιάδης: Αυτά που παρουσίασε δεν συνάδουν με αυτά που έλεγε

Αυτό που παρουσίασε δεν ταυτίζεται με τη δήλωση που είχε κάνει το ’23, είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. «Διότι, αυτό που παρουσίασε χθες ήταν μία συνολική περιουσία με ακίνητα, αυτοκίνητα και επενδυτικά προϊόντα και καταθέσεις περίπου 5 εκατομμύρια συνολική αξία, δάνεια 1,8 εκατομμύρια και μία αγορά σπιτιού που δεν έγραφε τη σελίδα. Άρα, ο κ. Κασσελάκης σήμερα είναι αυτός που έχει περίπου 1,2 εκατομμύρια μετρητά και 2 ακριβά σπίτια και 2 πολύ ακριβά αυτοκίνητα (…). Κατά συνέπεια λοιπόν, δεν συνάδουν αυτά που παρουσίασε χθες με αυτά που έλεγε ο κ. Κασσελάκης ότι είναι πολύ ευκατάστατος, ότι έχει οικονομική ευχέρεια και ότι δεν χρειάζεται να δουλέψει ποτέ στη ζωή του».

Οσα είπε ο υπουργός Υγείας:

O Άδωνις Γεωργιάδης στον Θάνο Σιαφάκα στο Πρώτο Πρόγραμμα 04.06.2024

Όπως υπογράμμισε, «πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει καμία παρουσίαση πόθεν έσχες. Μη λέμε πράγματα που δεν στέκουν. Έχουμε ένα θέμα στο οποίο ο κ. Κασσελάκης για πρώτη φορά παρουσιάζει σε αδρές γραμμές την πραγματική περιουσιακή του κατάσταση. Σε καμία περίπτωση δεν είναι πόθεν έσχες. Αυτό είναι μια περιγραφή του κ. Κασσελάκη. Για να γίνει αυτό το πράγμα πόθεν έσχες έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα. Δεν είναι λοιπόν, μόνο μονοσέλιδο, δεν πληροί τις προδιαγραφές του πόθεν έσχες».

«Παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία»

«Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση», σχολίασε ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μετά την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του συζύγου του, Τάιλερ.