Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανάφερε ότι η εικόνα του συνεδρίου του κόμματος δεν ήταν καλή, ενώ με αφορμή την απόφαση που ελήφθη είπε ότι «5 μήνες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη επιβεβαιώνει την εικόνα ότι αυτός είναι ο πρόεδρος».

Ερωτηθείς αν ο σημερινός πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, θα είναι υπό επιτροπεία, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν είχε λευκή επιταγή, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. Και από την άλλη κανείς δεν είναι υπό προθεσμία».

Κληθείς να απαντήσει αν θα αμφισβητηθεί ο κ. Κασσελάκης σε περίπτωση μεγάλης ήττας στις Ευρωεκλογές, ο Γιώργος Τσίπρας αρκέστηκε να απαντήσει «πάμε ενωμένοι στις ευρωεκλογές τουλάχιστον. Το νόημα της απόφασης του συνεδρίου είναι για να πάμε καλά στις ευρωεκλογές».

Όπως είπε, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «μπορούσε να είχε πάει διαφορετικά. Υπήρχε ένταση που δεν θα μπορούσε να υπάρξει, υπήρξαν γιουχαΐσματα που δεν έπρεπε να υπάρξουν».

«Ήταν ένα συνέδριο που εν μέρει μας τραυμάτισε αλλά έχουμε 3 μήνες μπροστά μας για να διορθώσουμε την εικόνα αυτή» πρόσθεσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στην λειτουργία του εκτελεστικού γραφείου που αποφασίστηκε, ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι «θα έχει την καθημερινή διοίκηση του κόμματος» συμπληρώνοντας ότι «ούτε κατά διάνοια δεν είναι υπο επιτροπεία ο Κασσελάκης» ενώ εξέφρασε τη γνώμη ότι στο όργανο θα πρέπει να συμμετέχει και η Όλγα Γεροβασίλη.

Τέλος, ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν είχε μιλήσει καθόλου από όταν παραιτήθηκε. Τώρα είχαμε συνέδριο και προφανώς έπρεπε να μιλήσει και να ήταν παρών να πει τη γνώμη του. Δεν είναι ούτε καμένο ούτε εξαντλημένο το κεφάλαιό του. Κακώς τέθηκε θέμα εμπιστοσύνης από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη στο πρόσωπό του από την Τρίτη, κακώς το έβαλε και ο Τσίπρας. Έτσι μπήκε σε περιπέτεια ένα συνέδριο χωρίς λόγο».

Διαβάστε ακόμη: