Τα 35 του χρόνια στο ελληνικό τραγούδι και τη μουσική θα γιορτάσει ο συνθέτης και στιχουργός, Γιώργος Θεοφάνους.

Στην συναυλία-αφιέρωμα, θα δώσουν το παρόν πλήθος καλλιτεχνών.

Ο ίδιος θα κάθεται στο πιάνο συνοδεύοντας μουσικά τους ερμηνευτές σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τα γνωστότερα τραγούδια με τα οποία έχει τροφοδοτήσει όλα αυτά τα χρόνια το ελληνικό ρεπερτόριο, πολλά από τα οποία έχουν κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο.

Κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Ρέμος, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Χρήστος Δάντης, η Πέγκυ Ζήνα, ο Κώστας Μακεδόνας, η Ευρυδίκη αλλά και η Πίτσα Παπαδοπούλου θα βρεθούν το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου στο Ηρώδειο για να τιμήσουν τον συνθέτη.

Τον Κύπριο συνθέτη θα συνοδεύει επί σκηνής 14μελής ορχήστρα αλλά και περισσότεροι από 100 χορωδοί, από τις παιδικές χορωδίες Δήμου Διονύσου, Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης, Cantus Atenas και Con Anima Συλλόγου Εργάνη.

Τα μέλη των χορωδιών, μάλιστα, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά ένα καινούργιο τραγούδι, σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Θάνου Παπανικολάου, το οποίο είναι εμπνευσμένο από φράσεις γραμμένες από τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί Για Το Παιδί» σε σημειώματα και ζωγραφιές τους, και αφιερωμένο στα παιδιά όλου του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη: