Σε ηλικία 95 ετών πέθανε σήμερα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου του 2023, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του ιταλικού κινηματογράφου, Τζίνα Λολομπρίτζιντα, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ποια ήταν η Τζίνα Λολομπρίτζιντα

Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα ήταν μεγάλη πρωταγωνίστρια του ιταλικού κινηματογράφου, γεννημένη στο Σουμπιάκο της Ρώμης στις 4 Ιουλίου 1927 και μία από τις σημαντικότερες Ευρωπαίες ηθοποιούς καθώς και σύμβολο του σεξ της δεκαετίας του 1950 και του 1960.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης καριέρας της, συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως οι Βιττόριο ντε Σίκα, Μάριο Μονιτσέλι, Πιέτρο Τζέρμι και Μάριο Σολντάτι, Ρενέ Κλαιρ και Κριστιάν-Ζακ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η ηθοποιός, γνωστή στους Ιταλούς και με το παρατσούκλι «Λόλο», πήρε εξιτήριο από την κλινική μετά από μια πτώση στο σπίτι που της είχε προκαλέσει κάταγμα στο μηριαίο οστό για το οποίο είχε χειρουργηθεί.

Τζίνα Λολομπρίτζιντα: Πέθανε σε ηλικία 95 ετών η μεγάλη πρωταγωνίστρια του ιταλικού κινηματογράφου

Η μελαχρινή ηθοποιός με τις ελκυστικές καμπύλες θεωρείτο επί μακρόν η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου, σύμφωνα και με τον τίτλο μιας από τις ταινίες της «Η ωραία των ωραίων».

Στις δεκαετίες του 1950 και 1960 εντυπωσίαζε το ανδρικό φύλο, ωστόσο η Gina Lollobrigida είχε πάντα να προσφέρει κάτι περισσότερο από την εμφάνισή της.

Συμμετείχε σε περισσότερες από 60 ταινίες και στη συνέχεια, όταν το 1977 αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο, κατάφερε να ακολουθήσει δύο καριέρες, κρατώντας τη φωτογραφική μηχανή και το καλέμι της γλυπτικής.

Τζίνα Λολομπρίτζιντα: Πέθανε σε ηλικία 95 ετών η μεγάλη πρωταγωνίστρια του ιταλικού κινηματογράφου

Όλα αυτά τα χρόνια δεν διέκοψε την επαφή της με την κινούμενη εικόνα, με πιο αξιοσημείωτο το ρόλο της στην αμερικανική σαπουνόπερα «Falcon Crest» (1981-1990), που της απέφερε μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα β’ γυναικείου ρόλου.

 

Διαβάστε ακόμη: