Δεν έχει τέλος ο κατήφορος για την μετοχή της Jumbo και όλα δείχνουν πως πηγαίνει ολοταχώς προς το χαμηλό 12μήνου.

Οι μικρομέτοχοι βλέπουν απογοητευμένοι την διοίκηση της εταιρείας να έχει πετάξει “λευκή πετσέτα”. Είναι χαρακτηριστικό πως στις τελευταίες ανακοινώσεις της η εταιρεία του Απόστολου Βακάκη μιλάει συνεχώς για χαμένες χρονιές όχι μόνο το 2021 αλλά και το 2022.

Η μετοχή της Jumbo κινδυνεύει σοβαρά να βρεθεί εκτός του MSCI, αλλά η διοίκηση σφυρίζει αδιάφορα.

Από την άλλη, οι πελάτες που επισκέπτονται τα καταστήματα Jumbo βλέπουν έκπληκτοι τα ράφια άδεια ενώ για τα φετινά χριστούγεννα πρός το παρόν η εταιρεία έχει επιστρατεύσει το περσινό στοκ.

Και τα πράγματα αναμένονται να γίνουν ακόμη χειρότερα κάτι που έχει παραδεχτεί και η εταιρεία καθώς στο μεταφορικό κόστος που έκανε απαγορευτικές τις φθηνές εισαγωγές από την Κίνα ήρθε να προστεθεί και το ενεργειακό.

Είναι χαρακτηριστικό πως η κινεζική πόλη Yiwu, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πλαστικών ταράνδων, λαμπτήρων και άλλων χριστουγεννιάτικων στολιδιών και τροφοδοτεί με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια τον κόσμο, δεν έχει καταφέρει να γλιτώσει από την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας  και αρκετές βιομηχανίες σταμάτησαν τη λειτουργία τους.

Τα προβλήματα αυξάνονται συνεχώς για τον Απόστολο Βακάκη που βλέπει να εξελίσσεται σε εφιάλτης η περίοδος με τα μεγαλύτερα κέρδη για την Jumbo.