search

ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία εν δυνάμει ταξιδιωτών πάσχουν από άγχος ταξιδιού

Σχετική έρευνα διεθνούς εταιρίας υπηρεσιών αποκαλύπτει ότι σχεδόν το 85% των αμερικανών ταξιδιωτών που ρωτήθηκαν έχουν άγχος για τα προσεχή του ταξίδια.

Τουρισμός για Όλους: Η προθεσμία για τα vouchers

Η Legalshield, η μεγαλύτερη πλατφόρμα στον κόσμο παροχής νομικών υπηρεσιών, υπηρεσιών ταυτοποίησης και διαχείρισης φήμης, αποκάλυψε ότι το 85% των Αμερικανών αισθάνονται άγχος για τα επερχόμενα ταξίδια.

Και με σχεδόν τους μισούς Αμερικανούς να σχεδιάζουν να ταξιδέψουν για την ημέρα των ευχαριστιών, η νέα μελέτη αποκάλυψε την ένταση γύρω από τη γιορτή που πιθανότατα θα είναι η πιο πολυσύχναστη ταξιδιωτική περίοδος από το 2019.

Εν αναμονή των καθυστερήσεων πτήσεων, των ακυρώσεων και όλων των προκλήσεων που συνοδεύουν τα ταξίδια διακοπών, το 19% των ερωτηθέντων αισθάνονται “εξαιρετικά” αγχωμένοι.

Αυτό είναι κατανοητό καθώς όσοι ταξίδεψαν κατά την προηγούμενη περίοδο των διακοπών δήλωσαν ότι βίωσαν τις ακόλουθες επιπλοκές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους,

  • Το 62% είχε καθυστερημένη πτήση
  • Το 34% ανέφερε ακύρωση πτήσης
  • Το 34% ήταν σε πτήση
  • Το 29% έχασε μια πτήση σύνδεσης λόγω καθυστέρησης
  • 26% χαμένες αποσκευές
  • Περισσότερο από το ήμισυ (53%) ήταν σε θέση να φτάσει στον προορισμό τους, αλλά έφτασε αργά
  • Το 78% δήλωσε ότι χρειάστηκε πέντε ώρες για την επίλυση του προβλήματος πτήσης

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων της έρευνας εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τα νόμιμα δικαιώματά τους από τις αεροπορικές εταιρείες όταν αντιμετωπίζουν θέματα ταξιδιού.

Η γνώση των νόμιμων δικαιωμάτων σας όταν το ταξίδι μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά όσον αφορά την εξοικονόμηση χρόνου και τη μείωση του στρες.

Το 38% δήλωσε ότι το επίπεδο στρες θα βελτιωθεί εάν είχαν ειδικό δικηγόρο που θα μπορούσε να βοηθήσει σε περίπτωση διαταραχών των πτήσεων.

 

Διαβάστε ακόμη: