«Η Νέα Δημοκρατία έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία, διαχρονικά υπηρετούμε αξίες και αρχές και έχουμε χτίσει μια ουσιαστική και δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», δηλώνει σε συνέντευξή του στη Μακεδονία της Κυριακής, ο Γενικός Διευθυντής του κυβερνώντος κόμματος Γιάννης Σμυρλής.

Ο κ. Σμυρλής επισημαίνει πως φέτος, 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση, συμπληρώνονται και 50 χρόνια πολιτικής παρουσίας, προσφοράς και κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. «Σήμερα, 50 χρόνια μετά, οι πολίτες εμπιστεύονται την Παράταξη και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κάτι που αποδεικνύει η επιβράβευση των πολιτών στη συνεπή πολιτική της Κυβέρνησης. Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα, σύνθεση πολιτικών, μετριοπάθεια, μακριά από ακραίες φωνές και φανατισμούς και στόχο να είμαστε πάντα δίπλα σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, προασπίζοντας τα συμφέροντα της Πατρίδας μας», λέει χαρακτηριστικά, ενώ συμπληρώνει ότι βασικό μέλημα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι «να βελτιώνεται διαρκώς η καθημερινότητα του πολίτη και να ξεριζώσουμε διαχρονικές παθογένειες για να δημιουργήσουμε μια ακόμη πιο ισχυρή Ελλάδα, που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλες και όλους να έχουν τις ευκαιρίες που αξίζουν».

Για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ υπογραμμίζει ότι «στο Ευρωκοινοβούλιο διαμορφώνονται πολιτικές και λαμβάνονται αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας, καθώς βέβαια και τη διεθνή θέση της χώρας μας. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που θέλουμε να μας εκπροσωπούν πρέπει να έχουν εμπειρία, βαθιά γνώση στα αντικείμενά τους, οξυδέρκεια και αποφασιστικότητα για να μπορούν να συμμετέχουν με σοβαρότητα και επάρκεια». Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζει ιστορική μεταρρύθμιση την επιστολική ψήφο, που ενισχύει τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους Έλληνες και Ελληνίδες κατοικούν στο εξωτερικό, αλλά και σε όσες και όσους εκλογείς το επιθυμούν στην Ελλάδα να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές.

Ερωτηθείς δε για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών, ο κ. Σμυρλής τονίζει πως «για την Κυβέρνησή μας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στόχος για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, είναι η πολιτική σταθερότητα και η συνέχιση της προόδου του τόπου, η ισχυρή φωνή της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) με εκπροσώπους που θα δυναμώνουν την εθνική μας φωνή και την εθνική μας παρέμβαση στο πλαίσιο των σύνθετων κοινοτικών συσχετισμών».

Τέλος, αναφορικά με τα αγροτικά μπλόκα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι «η Κυβέρνηση βρίσκεται πάντα στη διάθεση των αγροτών και ακούει προσεκτικά τα αιτήματα και τις αγωνίες τους. Έχουμε τονίσει ότι η πόρτα του διαλόγου είναι πάντα ανοιχτή και αρχές της εβδομάδας εκπρόσωποι των αγροτών θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό», ενώ σχολιάζοντας τα μέτρα στήριξης των αγροτών, καταλήγει πως «βάζουμε πλάτη στους αγρότες, πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων, αλλά την ίδια ώρα είναι πολύ σημαντικό να μην διαταραχθούν οι μεταφορές και οι μετακινήσεις στη χώρα».

Διαβάστε ακόμη: