Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Ραγκούσης, τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της πρότασης Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια – όπως παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης – από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», εξήγησε το σκεπτικό του για την υπερψήφιση της πρότασης Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «εμείς κάναμε μια πρόταση με 10 σημεία. Αν μπορούν να γίνουν δεκτά τα 8 όπως προκύπτει από τα λεγόμενα Μητσοτάκη θα είναι μια θετική εξέλιξη».

Συνεχίζοντας το σκεπτικό του ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι «αφού η Νέα Δημοκρατία θα έχει πολλές διαρροές, αν είναι να περάσει η ρύθμιση θα περάσει αν ψηφιστεί από εμάς, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Από την ώρα επομένως που ξέρουμε ότι η υπερψήφιση θα είναι προϊόν αυτής της ετερόκλητης σύμπτωσης τεσσάρων κομμάτων, δεν μπορεί να είναι ένας νόμος που στην τελική του μορφή θα έχει και τα 10 που θέλουμε. Άρα πρέπει κι εμείς να δεχθούμε έναν συμβιβασμό και να κρατήσουμε αυτά τα δύο θέματα για μια επόμενη φάση και να νομοθετηθούν αφού τώρα δεν υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Όπως είπε «αν αποκτήσει η χώρα και μάλιστα το προσεχές διάστημα νόμο που θα θεσμοθετεί γάμο ομόφυλων ζευγαριών και θα νομοθετεί δικαίωμα απόκτησης παιδιών με τεκνοθεσία θα είναι μια θετική εξέλιξη».

Διαβάστε ακόμη: