Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική ομάδα πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σημειώνοντας μια μεγάλη επιτυχία. Ο Γιάννης Φουντούλης, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, τόνισε μέσα από τις δηλώσεις του πως «οι παίκτες της Εθνικής στεναχωρήθηκαν για το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό, λόγω του πάθους τους για τη νίκη».

Γιάννης Φουντούλης: Οι δηλώσεις για τους συμπαίκτες του

Ο αρχηγός της ομάδας τόνισε πως το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησαν είναι σπουδαίο αν και αυτό απογοήτευσε τους συμπαίκτες του οι οποίοι «πάλεψαν» για την νίκη.

«Δεν περίμενα οι συμπαίκτες μου να είναι τόσο απογοητευμένοι με το ασημένιο μετάλλιο. Μου κάνει εντύπωση. Αυτό δείχνει τι χαρακτήρες είναι, πόσο γεννημένοι νικητές. Προσπάθησα να τους πω ότι αυτό που έχουμε κάνει είναι τεράστιο, μόνο χαμόγελα», ανέφερε αρχικά ο αρχηγός της Εθνικής και πρόσθεσε: «Χάσαμε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Δεν έχει συμβεί ποτέ. Το αργυρό μετάλλιο είναι κάτι σπουδαίο».

Ο Γιάννης Φουντούλης δεν ήταν αρχηγός μόνο «στα χαρτιά» στην πορεία της Εθνικής Ελλάδας μέχρι τον τελικό πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 33χρονος περιφερειακός αποδείχθηκε ηγέτης και έπειτα από την ήττα κόντρα στη Σερβία, προσπαθώντας να παρηγορήσει τους συμπαίκτες του, οι οποίοι ήταν αρκετά απογοητευμένοι, παρότι κατέκτησαν το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο για το πόλο ανδρών.

Γιάννης Φουντούλης: Οι δηλώσεις για τους συμπαίκτες του

«Συγγνώμη για την χαρά μας»

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την πρόκριση στον τελικό ο Γιάννης Φουντούλης είχε συγκλονίσει με την αναφορά του στις φωτιές που ταλαιπωρούν την χώρα μας ενώ είχε ζητήσει και «συγγνώμη για την χαρά» τους σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα.

«Δεν ξέρω τι να πω, έχω χάσει τα λόγια μου. Είμαστε δεκατρία άτομα, με τους προπονητές μας. Μόνο στα πιο τρελά μας όνειρα φανταζόμασταν όλο αυτό. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τι νιώθω αυτή την στιγμή. Σήμερα γράφτηκε ιστορία, το μόνο που μας μένει είναι με τι γράμματα θα την γράψουμε μετά.
Ειλικρινά, με ό,τι συμβαίνει στη χώρα έχουμε επηρεαστεί όλοι πάρα πολύ. Πίσω στην Ελλάδα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, δεν πιστεύω ότι μια νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο για ό,τι συμβαίνει. Μας θλίβει ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ευχόμαστε να μην κινδυνεύσει κανείς. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ζητάμε προκαταβολικά ένα “συγγνώμη” για τη χαρά και τον ενθουσιασμό μας. Με όλο τον σεβασμό, θα πανηγυρίσουμε αυτή την επιτυχία και θα σκεφτούμε όσα γίνονται πίσω στην Ελλάδα».