Αυτή η ομάδα είναι ξεχωριστή. Όχι μόνο για τις ικανότητες των παικτών, αλλά και για το ήθος τους. Η εθνική πόλο μπορεί να κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά οι διεθνείς παίκτες δεν μπόρεσαν να το χαρούν με την ψυχή τους λόγω όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα με τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο αρχηγός της Εθνικής Γιάννης Φουντούλης είχε συγκινήσει με τα λόγια του μετά τον θρίαμβο με την Ουγγαρία, ενώ λίγο μετά τον τελικό τα λόγια του Μάριου Καπότση ήταν εκείνα που συγκίνησαν, καταδεικνύοντας για πολλοστή φορά πως οι Έλληνες πολίστες όχι μόνο είναι σπουδαίοι παίκτες αλλά είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες.

«Είμαστε ευλογημένοι. Είναι πολλά τα συναισθήματα αυτή την στιγμή. Είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας όμως γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάριος Καπότσης.

Και πρόσθεσε: «Αυτό το μετάλλιο δεν ανήκει μόνο σε εμάς. Ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Στους Έλληνες που αγωνίζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή, τους Έλληνες που αυτή την στιγμή βοηθούν τους συμπολίτες τους. Είναι πολλά αυτά που έχω στο μυαλό μου, τους Αντετοκούνμπο, τον κύριο Γιαννακόπουλο, τους ανθρώπους που βοηθούν όπου μπορούν. Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες, αυτό θα πει ομάδα. Ομάδα θα πει όλοι αυτοί που αγωνίζονται αυτή την στιγμή».