Η Εθνική ομάδα πόλο έδωσε τα πάντα, οι παίκτες κατέθεσαν την ψυχή τους στο Ολυμπιακό τουρνουά, έφτασαν, για πρώτη φορά στην ιστορία, στον τελικό και πήραν το ασημένιο μετάλλιο. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου μας έδωσαν χαρά, μας έκαναν υπερήφανους!

Η ήττα στον τελικό από την Σερβία με 13-10, που κατέκτησε το χρυσό για δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιάδα, δεν προκαλεί απογοήτευση, ούτε πρέπει να έχουμε το κεφάλι σκυμμένο. Οι παίκτες έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν. Η μεγαλειώδης πορεία της Εθνικής μας όμως συνιστά υπέρβαση και τεράστια επιτυχία. Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για το πόλο ανδρών σε Ολυμπιάδα.

Άλλωστε η «γαλανόλευκη» έχει όλο το μέλλον μπροστά της και αυτή η φουρνιά παικτών δείχνει ικανή για πολύ μεγάλα πράγματα τα επόμενα χρόνια -και δη στο Παρίσι σε μία τριετία!

Ο τελικός

Οι Σέρβοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο 8άλεπτο, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι δεν παίζαμε την άμυνα από ατσάλι, που μας έφερε μέχρι τον τελικό. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 6-3 υπέρ της Σερβίας. Η Εθνική μας, δηλαδή, δέχθηκε όσα γκολ τής έβαλε η Ουγγαρία σε ολόκληρο τον ημιτελικό!

Στο δεύτερο 8άλεπτο η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου συγκεντρώθηκε και έπαιξε άμυνα, μαζεύοντας τη διαφορά, φτάνοντας, μάλιστα, σε μία επική επιστροφή, καθώς από το 7-4 έφερε τον τελικό στα ίσα, 7-7! Προς το τέλος της περιόδου δεχθήκαμε γκολ για το 8-7, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια στο τρίτο 8άλεπτο. Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης -ο οποίος είχε δύο ποινές- πέρασε στο παιχνίδι και ισοφάρισε σε 9-9, με το ματς να γίνεται θρίλερ!

Στο τελευταίο 8άλεπτο οι Σέρβοι ήταν πιο ψύχραιμοι και είχαν καλύτερα τελειώματα, την ώρα που οι διεθνείς μας ήταν νευρικοί και δεν είχαν καλές επιλογές στην επίθεση. Έτσι οι Σέρβοι βρήκαν τον τρόπο και «κλείδωσαν» τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.

Ελλάδα-Σερβία 10-13 (3-6, 4-2, 2-2, 1-3)

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2

Σερβία (Ντέγιαν Σάβιτς): Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς Ντ. 2, Ράσοβιτς Στρ., Άλεξιτς, Γιάξιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ., Μίτροβιτς Μπρ.

Η Ελλάδα είχε 7/17 παραπάνω, 2 γκολ στα ίσα, 1 γκολ από φουνταριστό

Η Σερβία είχε 6/9 παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 4 γκολ στα ίσα, 1 γκολ από φουνταριστό