Γέμισε ο ουρανός με αστέρια. Μέσα στην μαυρίλα, τη λύπη, τη στεναχώρια για αυτά που περνάει η Ελλάδα με τις πυρκαγιές τις τελευταίες μέρες, ήρθε ο απίστευτος θρίαμβος της εθνικής ομάδας πόλο (που πλέον αυτή είναι η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων) επί της Ουγγαρίας, για δεύτερη φορά στο Ολυμπιακό Τουρνουά, με 9-6 να μας δώσει λίγη χαρά! Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έκαναν κατάθεση ψυχής σε ένα ακόμα παιχνίδι και τους αξίζουν συγχαρητήρια. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΓΚΕΣ!

Ανεπανάληπτος θρίαμβος! Για πρώτη φορά μία ελληνική ομάδα σε όλα τα σπορ παίρνει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Μυθικό! Μόνο η ομαδάρα του Θοδωρή Βλάχου θα μπορούσε να το κάνει αυτό! Σίγουρα χρυσό ή ασημένιο μετάλλιο η Ελλάδα!

Ο αντίπαλος της Εθνικής μας θα βγει από τον άλλο ημιτελικό μεταξύ Σερβίας και Ισπανίας στις 13:50 σήμερα. Ο τελικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (8/8, 10:30).

Όλη η ομάδα έκανε κατάθεση ψυχής στην πισίνα. Δεν υστέρησε κανείς. Και γι’ αυτό σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μείναμε πίσω στο σκορ. Ο Στέλιος Αργυρόπουλος με 4 γκολ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, 2 γκολ πέτυχε ο Γκιουβέτσης, ενώ από 1 τέρμα είχαν οι Σκουμπάκης, Φουντούλης και Βλαχόπουλος. Κρίσιμα ήταν τα γκολ του Γκιουβέτση, τρεις ασίστ ο Βλαχόπουλος, ενώ το σημαντικότερο γκολ πέτυχε ο Φουντούλης όταν έκανε το 6-5. Εκεί… κόπηκαν και τα φτερά των Ούγγρων! Ο Γκιουβέτσης με γκολ στον παραπάνω στο 3.44′ έκανε το 8-6 και 2.18′ πριν το τέλος ο Δημήτρης Σκουμπάκης ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Ελλάδας και «σφράγισε» την πρόκρισή της στον τελικό.

Η πιο επιτυχημένη Εθνική ομάδα κατέκτησε επιτέλους αυτό ακριβώς που άξιζε. Η ομάδα που κάθε φορά είναι συνεπής στο ραντεβού της, που έχει βρεθεί συνολικά 16 φορές σε Ολυμπιάδα, μόλις έκανε δικό της και ένα Ολυμπιακό μετάλλιο!

Άμυνα για σεμινάριο σήμερα, η οποία κράτησε μόλις στα 6 γκολ την… Ουγγαρία! Την ομάδα που μέχρι τώρα στο τουρνουά είχε 11, 15 και 23 γκολ σχεδόν σε όλα τα ματς. Δεύτερη νίκη επί των «Μαγυάρων» μετά από εκείνη στον όμιλο με 10-9. Πρόκειται για… θαύμα πραγματικά να νικάει η Ελλάδα αυτή την υπερδύναμη δύο φορές στο ίδιο τουρνουά!

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο της Εθνικής πόλο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το ασημένιο των γυναικών στην Αθήνα το 2004.

Ελλάδα – Ουγγαρία 9-6: (2-1, 1-1, 2-2, 3-2)