Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να προσφέρει ακόμη μία… παράσταση, αυτή τη φορά στο “Madison Square Garden”, τα «ελάφια» επικράτησαν των Νικς με 109–103, επεκτείνοντας το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ του πρωταθλήματος, στο 15–5. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο 27άχρονος μίλησε για το ματς, τις διαφορές ανάμεσα στο NBA και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ενώ, τόνισε πως όσο είναι υγιής, θα φορά τη φανέλα της εθνικής ανδρών, καθώς «είναι διαφορετικό το συναίσθημα να εκπροσωπείς τη χώρα σου».

Για την διαφορά ανάμεσα στο NBA και το μπάσκετ της FIBA, επεσήμανε ότι «προφανώς, στη Ευρώπη το παιχνίδι είναι πιο αργό, χωρίς χώρους και παράβαση τριών δευτερολέπτων στην άμυνα, ενώ, το παιχνίδι παίζεται για σαράντα λεπτά. Εφέτος ένιωσα άνετα, βοήθησα την ομάδα μου να πάει στην οκτάδα, δυστυχώς δε νικήσαμε τη Γερμανία επειδή έβαλε πολλά τρίποντα. Δε μπορέσαμε να πάμε στα ημιτελικά, αλλά ήταν ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Η κουλτούρα αλλάζει, απόλαυσα τον χρόνο, όσο ήμουν εκεί για την Ελλάδα, το γεγονός να φοράς την φανέλα της εθνικής, είναι διαφορετικό. Διότι, εκπροσωπείς 11.000.000 Έλληνες και 4.000.000 Έλληνες του εξωτερικού, είναι τρομερό συναίσθημα. Όσο είμαι υγιής, θα το κάνω. Είναι διαφορετική εμπειρία και προσπαθώ να εκπροσωπώ την Ελλάδα, όσο καλύτερα μπορώ.

Στο NBA έχει μεγαλύτερα κορμιά, το μπάσκετ είναι γρηγορότερο, με περισσότερο ταλέντο. Είναι δυσκολότερο να κάνεις κάποια πράγματα, αλλά έχεις περισσότερους χώρους και μπορείς να πας όπου θες, εξαρτάται από εσένα να δημιουργήσεις φάσεις. Σε επίπεδο έντασης, είναι το ίδιο βάσει του στυλ παιχνιδιού μου, αλλά για άλλους, ίσως είναι διαφορετικό».

Για τον αγώνα με τους Νικς, σημείωσε ότι «θέλουμε να σκοράρουμε πολύ, αλλά στο πρώτο δωδεκάλεπτο δε βάλαμε κάποια σουτ. Παίζαμε, όμως, καλό μπάσκετ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ευστοχήσαμε σε κάποια σουτ. Δεν είχαμε καλή βραδιά από την περιφέρεια, αλλά και πάλι, σκοράραμε 109 πόντους. Θα υπάρχουν και άσχημα παιχνίδια, όπου θα χρειασθεί να παίξεις άμυνα, να πας στην ρακέτα, να βάλεις βολές και να δημιουργήσεις μεγάλες φάσεις, στο τέλος».

Διαβάστε ακόμη: