Πολύ θετικά για την κυβέρνηση είναι τα αποτελέσματα για την αξιολόγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, το 52% εκφράζει θετική γνώμη και το 37% αρνητική.

Μάλιστα και εδώ παρατηρείται το φαινόμενο ο πρωθυπουργός να εμφανίζει περισσότερη αποδοχή μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ (92%) έναντι των ψηφοφόρων της ίδιας της ΝΔ (88%), ενώ σημαντική είναι και η αποδοχή του από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ της τάξης του 29%, δηλαδή ένας στους τρεις! Προφανώς η καμπάνα χτυπάει για τη Φώφη Γεννηματά που δεν δείχνει πειστική στου ψηφοφόρους της, αλλά και τους συντρόφους της που νομίζουν ότι κάνουν υποδειγματική αντιπολίτευση.

Στο ΚΙΝΑΛ βέβαια αντί να ασχοληθούν με τα πραγματικά σοβαρά θέματα που έχουν ως κόμμα και να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι μια συγκροτημένη και συστηματική έρευνα για το τι πραγματικά θέλει ο ψηφοφόρος τους, ασχολούνται με την εσωκομματική τους μιζέρια και τις καρέκλες.

Πως θα μπορέσουν ένα διαμορφώσουν μια στρατηγική που θα είναι κοντά στις πολιτικές επιθυμίες των ανθρώπων τους και να μην στρέφουν τους ψηφοφόρους που τους απέμειναν σε άλλα κόμματα;