Τελικά για όλα, όπως διαβάζω, φταίει το επιτελικό κράτος! Και βασικά ο …Γρηγόρης! «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, (η φράση προέρχεται από το έργο «γνώμαι μονόστιχοι του Αθηναίου κωμωδιογράφου Μενάνδρου) μια ρήση που επιβεβαιώνεται σε μόνιμη βάση στην πολιτική – και όχι μόνο – σκηνή!

Βλέπετε, όλοι όσοι θεωρούσαν ότι ο πραγματικός No2 της κυβέρνησης – και όχι ο ιμιτασιόν – δεν ελέγχεται, ούτε καθοδηγείται – μανυπουλάρεται, ακόμη και τώρα μετά την παραίτηση του εξακολουθούν να του «φορτώνουν» όλα τα «κακώς κείμενα» με αποκορύφωμα το Επιτελικό Κράτος!

Μόνο που δεν μας λένε ποιου ιδέα ήταν το περίφημο Επιτελικό Κράτος και ποιος ήταν εκείνος που νομοθέτησε τη λειτουργία του από την αρχή ως το τέλος!

Και ο οποίος στη συνέχεια αυτοανακηρύχθηκε «Νο2» της κυβέρνησης και υποχρέωνε τα …εξαπτέρυγα της κεντροδεξιάς παράταξης να του φτιάχνουν αγιογραφίες και να του πλέκουν το εγκώμιο!

Γιατί αν είναι τελικά να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες για το επιτελικό κράτος, ας επιβληθούν εκεί που πρέπει, στον τεχνοκράτη της νομικής σκηνής και των μεγάλων τζίρων που εκτός των άλλων έχει να επιδείξει και μεγάλο ταλέντο στις διαιτησίες!

Μια που τόφερε η κουβέντα πάντως, στην πιάτσα μιλούν για 2 κατηγορίες υπουργών: τους «εξαφανισμένους» που αποτελούν και την πλειονότητα του υπουργικού συμβουλίου και τους «ντηλαδόρους», όλους εκείνους δηλαδή που ξημεροβραδιάζονται σε καφέ – μπαρ και in πανάκριβα εστιατόρια με επιχειρηματίες (ως επί το πλείστον λαμόγια), παράγοντες και λοιπούς νταραβεριτζήδες!

Κατά τα άλλα, η σεναριολογία για αλλαγή εκλογικού νόμου καλά κρατεί, όπως και το ενδεχόμενο 2-3 προσθηκών σε μίνι ανασχηματισμό που δυνητικά θα μπορούσε να γίνει μόλις ολοκληρωθεί η εξεταστική στη Βουλή και κάτσει η σκόνη των «παρακολουθήσεων»!

Διαβάστε ακόμη: