Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ανέφερε την Τρίτη η στατιστική υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.

«Μετά την ελαφρά αύξηση του προηγούμενου τριμήνου, η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε και πάλι την άνοιξη», ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος της στατιστικής υπηρεσίας Ρουθ Μπραντ.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, το γερμανικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση.

Η υπηρεσία αναθεώρησε την ετήσια μεταβολή για το δεύτερο τρίμηνο σε όρους προσαρμοσμένους σε τιμές και ημερολογιακά σε 0,0%, από -0,1% που είχε προηγουμένως αναφερθεί.

Εν τω μεταξύ, οι επιχειρηματικές προοπτικές της Γερμανίας διατηρήθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο – αναδεικνύοντας την κατήφεια που κατακλύζει και πάλι τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, μετά το φρένο στην ανάκαμψη στις αρχές του έτους.

Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου Ifo υποχώρησε στο 86,8 τον Αύγουστο από αναθεωρημένο 87 τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας το 85,8 που είδαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Ένα βαρόμετρο των τρεχουσών συνθηκών μειώθηκε επίσης.

«Η  οικονομία της Γερμανίας βυθίζεται όλο και περισσότερο σε κρίση», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ifo, Κλέμενς Φουέστ, σε ανακοίνωσή του. Σημείωσε ότι οι προσδοκίες επιδεινώθηκαν τόσο στη μεταποίηση όσο και στις υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη: