Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο του 2022, μετά από αναθεώρηση του δείκτη τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία Destatis την Τρίτη.

Η βιομηχανική παραγωγή, που περιλαμβάνει τη μεταποιητική παραγωγή, την ενέργεια και τις κατασκευές, υποχώρησε 3,1% σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο σε εποχιακά προσαρμοσμένη τιμή, ανέφερε η Destatis. Οι οικονομολόγοι στη δημοσκόπηση της Wall Street Journal προέβλεψαν πτώση 0,6%.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δείκτης μειώθηκε κατά 3,9% σε ετήσια βάση σε προσαρμοσμένους όρους. Η παραγωγή τον Νοέμβριο αναθεωρήθηκε σε αύξηση 0,4% από αρχική εκτίμηση 0,2%.

Το 2022 συνολικά, η παραγωγή ήταν 0,6% χαμηλότερη σε προσαρμοσμένους όρους σε σχέση με το 2021 και μειωμένη κατά 5,0% σε σχέση με το 2019 πριν την πανδημία, δήλωσε η Destatis. Σε αντίθεση με το σύνολο της βιομηχανίας, η παραγωγή στους ενεργοβόρους βιομηχανικούς κλάδους μειώθηκε κατακόρυφα κατά 6,1% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο.

«Με λίγες εξαιρέσεις, η παραγωγή στις ενεργοβόρες βιομηχανίες καταγράφει συνεή μείωση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 και ως εκ τούτου είναι ημερολογιακά προσαρμοσμένη κατά 19,6% χαμηλότερα τον τρέχοντα μήνα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021», ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία.

Διαβάστε ακόμη: